Poveşti de bineCabane noi şi un al doilea telescaun, la SuperSki Cavnic

Cabane noi şi un al doilea telescaun, la SuperSki Cavnic

Pentru noi este deja obişnuinţă să vă prezentăm, la începutul fiecărei ierni, chiar şi pe timp de pandemie, pregătirile pentru noul sezon de ski, de la SuperSki Cavnic.

Ei bine, sezonul de iarnă 2022-2023 este cel mai tare de până acum, vă spun eu, un tester în persoană al serviciilor de la Cavnic, încă de pe vremea de foarte de început a administraţiei Poenar, familia care are de grijă în fiecare iarnă să fie pârtia perfectă, mâncarea bună şi locurile de dormit cât mai confortabile.

SuperSki Cavnic îşi aşteaptă schiorii cu o nouă instalaţie de telescaun şi cu căsuţe A, noi locuri de cazare.

„Am primit autorizaţii mai multe de construcţie, anul acesta şi, chiar dacă majorarea preţurilor ne-a luat prin surprindere, tot am reuşit să ne descurcăm şi să folosim toate resursele pentru a ne încadra atât în timp, cât şi în plan.”

Un nou parcurs de telescaun pe Roata 2

Vechea instalaţie de teleski de pe Roata 2, parte de pârtie de la jumătate în sus, a domeniului SuperSki Cavnic a fost demontată. În locul ei au “răsărit” stâlpi puternici şi o nouă instalaţie de telescaun cu câte trei locuri pe fiecare scaun. Costurile de achiziţie şi montaj au ajuns la 500.000 de euro.

Ne doream de mult un astfel de telescaun. Costurile lui nu vor fi amortizate prea curând, deci nu putem spune că este ceva foarte rentabil pentru noi, însă contează plusul de confort pe care îl aducem turiştilor. De asemenea, pe sub instalaţia de telescaun nu puteam produce zăpadă atunci când temperaturile erau negative şi se întâmpla să nu putem da în folosinţă Roata 2 din cauză că schiorii nu puteau urca cu ajutorul instalaţiei.

Telescaunul nu este un motiv pentru creşterea tarifelor de urcare, ci pentru modernizarea domeniului, în primul rând!” (Oana Poenar, adiministrator la SuperSki Cavnic)

Tarifele cartelelor pe zi şi pe ore nu va suferi modificări. Pentru schiorii care cumpără astfel de cartele, telescaunul va fi bonus, iar investiţia va fi gata în decembrie

5 cabane TIP A

În zona de cazări la vile, pe domeniul schiabil de la Cavnic, în vara lui 2022 au fost construite cinci cabane TIP A, legate între ele. Fiecare poate caza 4 persoane şi dispune de un pat dublu şi o canapea extensibilă, pe două niveluri.

„Ne-am gândit să oferim maxim de confort în noile unităţi de cazare şi le-am amenajat fiecăreia câte o bucătărie proprie cu tot ceea ce este nevoie. Am pus chiar şi maşini de spălat vase.   

300.000 de euro a fost această investiţie realizată cu materiale de calitate superioară, cu instalaţii de încălzire în pardoseală, mobilier realizat la comandă, din lemn, este cazarea noastră premium. Pentru închirierea acestor cabane costurile sunt între 100 şi 150 de euro pe noapte pentru 4 persoane. Rezervările pentru cabanele TIP A vor începe în luna decembrie.” (Oana Poenar, adiministrator la SuperSki Cavnic)

Clădire nouă pentru 6 apartamente de lux şi garaj pentru ratracuri, la baza pârtiei

Un million de euro, banii necesari pentru această investiţie, nu sunt deocamdată disponibili pentru administratorii pârtiei de la Cavnic. Investiţia va dura, cu siguranţă încă aproximativ doi ani până la finalizare, însă lucrările au început, iar ăsta este un semn bun.

Au fost multe cereri din partea unor familii din Cluj care îşi doresc mult astfel de cazări de lux, foarte aproape de pârtie. Sunt oameni care deja ne-au devenit prieteni şi care merită astfel de investiţii.

Am creat locuri noi de parcare în zona pârtiei şi planurile continua. Vom investi în fiecare an. După ce terminăm aici, toate investiţiile, ne vom muta. Acesta este planul nostru pentru viitor. Vom alege zona Clujului sau tot undeva către nord. Ştim să facem pârtii şi ne pricepem la investit.

Tot ceea ce avem aici se va păstra şi va putea fi folosit mulţi ani.

Din păcate aici, la Cavnic, nu primim suficient sprijin din partea autorităţilor. Suntem supertaxaţi cu toate că nu există nicio investiţie concretă, alta decât cele din banii noştri.

Avem emoţii mari pentru noul sezon. Preţul ridicat la nergie electrică ne va afecta mai ales pentru că suntem nevoiţi să producem zăpadă artificială. Sezonul trecut am avut noroc pentru că după 15 ianuarie a nins şi zăpada natural, depusă peste stratul de artificială a ţinut mult.” (Oana Poenar, adiministrator la SuperSki Cavnic)  

Tarifele vor creşte puţin, dar nu îngrijorător, iar caietul cu rezervări pentru noul sezon de ski este aproape plin!   

Dacă vor fi măcar cinci zile de frig în noiembrie, la final, SuperSki Cavnic se va deschide pe 1 Decembrie aşa cum s-au obişnuit deja fanii locului.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article