Poveşti de bineBeautyBeneficiile retinolului în prevenirea îmbătrânirii tenului

Beneficiile retinolului în prevenirea îmbătrânirii tenului

Cu siguranță ai auzit de produsele pe bază de retinol, un ingredient tot mai des întâlnit în industria cosmetică datorită proprietăților sale de regenerare a pielii. Este un derivat al vitaminei A, care ajută la combaterea mai multor probleme de la suprafața pielii, dar și din profunzimea acesteia. Iată care sunt principalele beneficii ale retinolului, precum și motivele pentru care ar trebui să îl incluzi în rutina ta de îngrijire:

Reduce liniile fine și ridurile

Odată cu înaintarea în vârstă, celulele pielii se regenerează mai lent, iar corpul produce în mod natural mai puțin colagen. Aceste efecte pot fi contracarate cu ajutorul retinolului. Grație capacității sale de exfoliere, îndepărtează celulele moarte și stimulează formarea fibrelor de colagen. Aplicat în mod regulat, retinolul conferă tenului fermitate și elasticitate. 

Uniformizează nuanța pielii

Datorită proprietăților de regenerare celulară, retinolul contribuie la reducerea petelor pigmentare. În plus, acționează ca un puternic antioxidant și protejează tenul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Ameliorează acneea

Retinolul curăță și previne acumularea de sebum și impurități la nivelul porilor, care duc la formarea punctelor negre sau a coșurilor. Totuși, trebuie să ții cont de tipul de acnee cu care te confrunți. În cazul unei forme ușoare, o formulă cu retinol poate fi suficientă în tratarea simptomelor și reglarea producției de sebum, însă, în cazul formelor severe, este recomandată consultarea medicului dermatolog pentru stabilirea celui mai potrivit tratament.

Astfel, dacă te confrunți cu pete, acnee, riduri accentuate sau linii fine, poți utiliza o cremă din gama Gerovital H3 Retinol, dedicată prevenirii primelor semne ale îmbătrânirii tenului, care asigură un program complet de îngrijire alcătuit din: Crema Prevenire Riduri, destinată tenurilor mai tinere; Cremă Regenerare Avansată, destinată tenului matur; Cremă Antirid Contur Ochi, pentru îngrijirea zonei sensibile din jurul ochilor. Iar pentru o regenerare intensă, aplică de 2-3 ori pe săptămână și Fiolele Antirid cu Retinol.

Nu uita ca în perioada verii să aplici produse cu factor de protecție ridicat, iar în funcție de durata expunerii la soare să le reaplici ori de câte ori este nevoie.

Articol oferit de FARMEC SA

Mai Multe

More article