Poveşti de bineBeautyAqua Gym, fitness recomandat indiferent de vârstă

Aqua Gym, fitness recomandat indiferent de vârstă

Aqua Gym-ul este o formă de mişcare practicată, evident, în apă şi recomandată tuturor persoanelor, indiferent de vârstă sau stare a sănătăţii.

Practic, este vorba despre o oră de fitness care foloseşte apa ca instrument de lucru şi la care este binevenit oricine.

Era, nu foarte demult, în anii ’80 în SUA, când s-a încercat primul antrenament muscular executat din picioare, în piscină. S-a observat imediat că, acest antrenament pune în mişcare, în acelaşi timp, mai multe părţi ale corpului.

Această alternativă la mişcarea aerobică, pe sol, a adus rapid îmbunătăţiri remarcabile în special în domeniul gimnasticii de recuperare şi s-a răspândit, din anii ’90 în toate colţurile lumii.

Mişcările executate la orele de Aqua Gym sunt, în general aceleaşi cu cele practicate la orele de fitness sau aerobic. Principala deosebire constă în faptul că apa opune o rezistenţă de 12 ori mai mare decât cea creata în aer.

Astfel, exerciţiile de Aqua Gym contribuie semnificativ la tonifierea musculară, oxigenarea sanguină, precum şi la arderea caloriilor într-un ritm rapid.

Lecţia de Aqua Gym începe cu o încălzire musculară realizată cu ajutorul mersului sau alergatului în apă, a mişcărilor alternative de braţe şi a săriturilor.

Antrenorul de Aqua Gzm din Cluj Napoca pe care noi î recomandăm cu căldură şi din proprie experienţă este Patricia Fucuţ.

De la ea am învăţat că picioarele şi fesierii se conturează cel mai bine la orele de Aqua Gym, dar am mai reţinut un lucru esenţial: la Aqua Gym nu contează dacă ai vreo afecţiune articulară sau de circulaţie pentru că exerciţiile acestea pot fi adaptate în funcţie de problemele de sănătate ale fiecăruia.

În cazul Acqua Gym sau Aqua Fitness gravitaţia nu poate produce niciun fel de traumă asupra articulaţiilor, pentru că are loc în apă.

Acest beneficiu uriaş recomandă gimnastica acvatică pentru femeile însărcinate, vârstnicii sau persoanele cu diferite afecţiuni ale membrelor. Mai mult, pentru a practica gimnastica tip Aqua Gym nici nu este necesar să ştiţi înota.

 

Cel mai mult, la Patricia îmi place că ne spune „ZÂNELOR” , la fiecare oră. Ştie să zâmbească şi să fie severă şi, cel mai important, ştie să te facă să arăţi mai mult decât bine.

Dar, să continuăm. Pe Patricia o găsiţi la Club Moving, în Cluj Napoca. Puteţi participa la orele ei cu uşurinţă pentru că le ţine şi dimineaţa şi seara.

În timpul unei ore de Aqua Gym trebuie să ştiţi că:

-prin plutire se relaxează coloana vertebrală şi articulaţiile ce menţin greutatea corpului,
-musculatura se tonifică,
-muşchii se întind,
-circulaţia sângelui este stimulată, se reduce anemia şi se estompează celulita şi
-este antrenat întreg sistemul cardio-vascular, implicând, în mişcare, toţi muschii.

Îndrăzniţi şi încercaţi o astfel de experienţă.

3 COMENTARII

 1. superbe ore de agua gym la cluj cu minunat” patricia ficut”. am probleme cu coloana vertebrala si de 3 ani practic aqua gym si ma simt foarte bine , desigur practicand anumite exercitii in apa.Muncim, ne distram ,ne simtim bine,am devenit prietene,e super. va asteptam cu drag.

 2. Buna,

  Ma intereseaza daca se mai tin cursurile mai sus mentionate si cum pot afla detalii?
  De asemenea, cursurile de Aqa Gym pot fi frecventate si de femei insarcinate?

  As dori o adresa de e-mail sau un nr. de telefon pentru contact va rog.

  Multumesc.

  Raluca

Comments are closed.

Mai Multe

More article