Una din probleme zilelor de astăzi este că nu se acordă suficientă atenție meselor principale. De cele mai multe ori, datorită programului încărcat din timpul săptămânii, multe persoane aleg să sară peste prânz (cel mai adesea) sau tind să îl consume foarte repede. În continuare, câteva motive solide pentru a nu vă grăbi în timpul mesei. Astfel, vă veți bucura de mâncare și o veți savura pe deplin. Fie că este vorba despre micul dejun, prânz, cină sau chiar deserturi, toate trebuie mestecate suficient. Un lucru ușor de făcut care poate fi secretul unei stări de bine la final. Dacă…
Regula de trei secunde: mit sau adevăr?
Cu siguranță fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat acest lucru: mâncăm ceva cu poftă și …cade pe jos. Ce facem? Se aplică sau nu regula de trei secunde? Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest lucru, trebuie menționat că în primele trei secunde dacă se ridică produsul de pe jos, se presupune că va fi sigur pentru consumul ulterior. Adică în aceste momente nu se poate pune problema contaminării produsului cu microorganisme patogene (aceste microorganisme sunt cele care ne produc toxiinfecții alimentare). Însă regula de trei secunde este doar un mit. Bacteriile patogene sau majoritatea virusurilor care pot să…
Este pâinea bună sau rea?
Este adevărat, nu a fost de la început așa cum o știm acum, însă pâinea era folosită în alimentația oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Pornind de la un amestec din cereale sfărâmate și apă, copt apoi sub razele soarelui și până la imaginea unei pâini din vremurile noastre, a fost un lung proces care a durat mii de ani. Se spune că în Egipt s-a descoperit pentru prima dată drojdia sălbatică, fiind momentul în care oamenii și-au dat seama că pot utiliza diferite bacterii pentru a crea un nou produs hrănitor. Iar acum întrebarea care frământă multe persoane:…