De fiecare dată când mi-e foame, invariabil, soluţia salvatoare pentru un prânz rapid, sunt versatilele paste. Aproape oricine (ei, nu chiar oricine) rezolvă urgent aceasta “problemă”, cea a unei mese rapide, gustoase și hrănitoare în câteva minute. Se fierb niște paste al dente și se aruncă peste ele un sos. Simplu ca bună ziua ! Dar… există și un “dar”, dacă-l intrebi pe Mattia (și cine nu-l cunoaste pe Mattia? ), pastele savuroase, după reţete de la “mama lor, de acasă”, nu sunt chiar așa de simplu de făcut. L-am rugat să-mi spună în câteva cuvinte, o reţetă mai specială…
Plantele aromatice- secretul frumuseţii în bucătărie
Secretul unei bucătării frumoase, unei farfurii frumoase stă în plantele aromatice ce le folosesc și de care mă înconjor oriunde aș fi. Nu cred că aș ști să gătesc fără ele! Ele dau viaţă și culoare bucătăriei mele, ele dau aroma reţetelor mele și nu în ultimul rând ele dau sănătate celor ce mănancă în bucătăria mea. Mai pe scurt, le iubesc! Le iubesc pentru că dau un aer de prospeţime bucătăriei mele, pentru pata de verde și viaţă ce i-o conferă. Le iubesc pentru că îmi înfrumuseţează farfuriile cu mancare de fiecare dată și pentru că dau aromă și…
Pizza Festival
Pizza Festival cu gorgonzola, pere şi cârnăciori este o pizza rafinată şi consistentă, demnă de ocazii speciale sau, pur şi simplu, o gustare specială într-o seară aparent normală. În această pizza, gustul intens şi complet oferit de gorgonzola împreună cu cârnăciorul este însoţit de aroma proaspătă şi dulce a perelor. Papilele gustative vor rămâne impresionate de acestă compoziţie, mai ales dacă toate ingredientele se pun pe un blat de pizza foarte gustos. Combinaţia rezultată din brânzeturile asociate cărnii şi fructelor este una dintre care va fi imediat ori îndrăgită ori refuzată categoric. Din fericire pentru mine, care îndrăgesc această asociere…