În timp ce în continuu se iau măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, deciziile precum izolarea la domiciliu sau încetarea activității profesionale pot aduce unele schimbări în ceea ce privește dieta și obiceiurile noastre culinare. Alegerea alimentelor care reprezintă sursa noastră de energie este crucială, mai ales în această perioadă. Vestea bună este că, deși nu dispunem de toate posibilitățile cu care am fost obișnuiți, putem să avem o dietă normală (poate chiar și mai bună, comparativ cu stilul alimentar pe care îl aveam în trecut). Pentru a ajuta populația în ceea ce privește o alimentație sănătoasă, Organizația Mondială a Sănătății…
Cum să (ne) salvăm mâncarea
Trecem printr-un moment de criză, este adevărat. Internetul, rețelele de socializare și mass-media ne prezintă toate informațiile de ultimă oră despre noul virus. Astfel pare că trăim zile pline de tensiune, iar unele decizii pe care le luăm poate nu sunt de cele mai multe ori raționale. S-au cumpărat foarte multe produse din supermarket-uri… nicio problemă, industria alimentară era pregătită și este în continuare. Dar ce se va întâmpla cu produsele cumpărate care vor ajunge încet, încet, la termenul de expirare? Vor fi aruncate? Să sperăm că nu. Ca soluție la această problemă, vă propun congelarea produselor de patiserie și…
Deserturi pe alese. Pavlova
Continuăm seria de povestiri despre cele mai apreciate, să spunem… tentații dulci, din Cluj și din împrejurimi. Astăzi aducem pavlova în prim plan. Un desert căutat de clujeni (și nu numai) în fiecare colț al orașului. De ce? Probabil datorită texturii lejere, a gustului dulce și a aromei unice dată de fructele proaspete cu care este ornat acest preparat. Tot mai des consumată, această bezea umplută cu frișcă din smântână și decorată cu fructe, are într-adevăr o poveste fascinantă în spate. Fie că este vorba de o rețetă clasică, fie că optați pentru diferite topping-uri precum un sos de lămâie,…