Au trecut 75 de ani de când a luat sfârșit al Doilea Război Mondial. 75 de ani de când în rețetele de prăjituri, torturi sau produse de patiserie au început să fie utilizate extra-porții de zahăr și… alcool. De ce? Pentru că după încheierea războiului, aceste ingrediente au devenit tot mai accesibile. Mai mult decât atât, nu doar modul de preparare al deserturilor s-a schimbat; au fost create noi produse din categoria alimentelor de bază care, vă vine să credeți sau nu, sunt și astăzi printre cele mai consumate (și nu mă refer la margarină). Dulcețurile și murăturile Chiar dacă…
Viziunea cofetarului: atunci și acum
Peste tot în lume se simte tensiunea din această perioadă. Majoritatea afacerilor s-au închis, însă domeniul ospitalității a rămas pe muchie de cuțit. Dacă ne reamintim momentele din trecut, când restaurantele, cafenelele sau cofetăriile din oraș erau toate pline atât cu clienții lor fideli, cât și cu turiștii veniți pe durata weekend-ului, cu siguranță vom simți un sentiment puțin diferit de cele cu care suntem obișnuiți. În prezent, doar o parte din această industrie încă activează pe piață. În următoarele rânduri veți citi viziunea cofetarului care încă lucrează, asupra situației actuale: / dacă înainte povesteam, acum doar ne scriem /…
Fascinanta poveste a ouălor de ciocolată
Chiar dacă este greu de crezut, Sărbătorile Pascale reprezintă cea mai bună perioadă din an pentru producția ciocolatei. De ce? Pentru că ouăle de ciocolată în acest moment sunt cele mai cumpărate produse dulci. Fie că vorbim despre sortimente cu dimensiuni reduse sau cu dimensiuni mai mari sau chiar foarte mari, ele au devenit celebre începând cu secolul XIX. Aceasta a fost perioada în care a avut loc o revoluționare a produselor de ciocolaterie, iar povestea ouălor de ciocolată este una la fel de importantă precum cea a ciocolatei propriu-zise, care nu a fost mereu așa cum o cunoaștem astăzi….