În comerț găsim diferite tipuri de unt în funcție de concentrația lor în grăsime. Vedem unt cu 65%, cu 80% sau 82% grăsime. Dar care este cel mai bun atunci când facem deserturi? Deseori am întâlnit persoane care cumpără unt cu 65% grăsime ca materie primă pentru prăjituri. Aceasta este o greșeală, aparent nesemnificativă, dar care va duce la un produs final de calitate inferioară. Un exemplu foarte simplu este crema de unt. Daca folosim un tip de unt cu conținut de grăsime scăzut, probabilitatea ca în final să se taie va fi foarte mare, deoarece apa prezentă în unt…
Secrete din bucătărie
Greșelile pe care le facem când alegem tipul de făină Făina de grâu este folosită încă din cele mai vechi timpuri. Dacă în trecut exista doar un tip de făină, în prezent ne bucurăm de o varietate în ceea ce privește, în special, tipul de procesare a bobului de grâu. Deseori, greșim când alegem făina pentru produsul nostru. Pe etichete vedem diferite notații, dar cum știm care este tipul de făină de care avem nevoie? De exemplu, dacă vrem să facem un blat de tort, nu vom cumpăra aceeași făină ca atunci când vrem să facem paste făinoase de casă….
Ciocolata – ingredientul care aduce fericirea
În urmă cu aproximativ 2000 de ani, arborele de cacao a început să fie cultivat în America de Sud, iar din fructele acestuia se prepara o băutură. Primele boabe de cacao care au ajuns în Europa, în secolul al XV-lea, nu au avut prea mult succes, până când spaniolii au adăugat în această băutură zahăr din trestie și i-au îmbunătățit aroma cu batoane de vanilie. Doar în secolul XIX, boabele de cacao au fost transformate în ciocolata propriu zisă de către o companie engleză, care a inventat noul proces tehnologic. Ciocolata posedă o proprietate care a marcat istoria: temperatura la…