Până acum, crizele economice s-au dovedit a fi foarte profitabile pentru marii producători din industria ciocolatei. Însă, la fel s-a întâmplat și anul trecut? Un studiu recent arată ce și-au dorit consumatorii în anul 2020 atunci când au ales să cumpere o ciocolată… sau mai multe. Cred că este evident pentru toată lumea că acest mic răsfăț poate crea dependență, însă este un alt subiect. Vă vine să credeți sau nu, în ciuda situației financiare neplăcute care s-a resimțit în cazul multor persoane, consumatorii au preferat să plătească în plus pentru o ciocolată artizanală, de calitate superioară. La fel s-a…
Alimentele care ne fac mai fericiți
Dacă ne uităm înapoi, putem trage concluzia că acest an nu a fost chiar cel mai frumos sau cel puțin nu s-a ridicat la așteptările multora dintre noi. În prag de sărbători și totodată ca un pas premergător pentru noul an, cred că este momentul oportun să aduc în prim-plan câteva exemple de alimente care, într-o oarecare măsură, contribuie la fericirea noastră. Și nu, nu este vorba de fericirea de scurtă durată, mai ales dacă le includem în dieta noastră obișnuită. Pentru început, iată care sunt cele două substanțe care au legătură cu starea noastră de bine: serotonina și dopamina;…
Miturile din farfurie
Se pare că tot mai multe persoane încep să creadă în unele mituri despre alimente sau alimentație care circulă cu foarte mare ușurință. Nu este vorba despre cele de genul „morcovii te ajută să vezi în întuneric”, ci despre cele care pot avea de cele mai multe ori un impact semnificativ asupra organismului nostru. Când a fost ultima oară când ați auzit că zaharurile naturale sunt mai sănătoase sau cauza balonării este cu siguranță intoleranța la gluten? Iată explicația câtorva exemple: „Carbohidrații sunt răi” Din contră, această categorie de macronutrienți sunt principala noastră sursă de energie. Dacă organismul duce lipsă…