Peste tot în lume se simte tensiunea din această perioadă. Majoritatea afacerilor s-au închis, însă domeniul ospitalității a rămas pe muchie de cuțit. Dacă ne reamintim momentele din trecut, când restaurantele, cafenelele sau cofetăriile din oraș erau toate pline atât cu clienții lor fideli, cât și cu turiștii veniți pe durata weekend-ului, cu siguranță vom simți un sentiment puțin diferit de cele cu care suntem obișnuiți. În prezent, doar o parte din această industrie încă activează pe piață. În următoarele rânduri veți citi viziunea cofetarului care încă lucrează, asupra situației actuale: / dacă înainte povesteam, acum doar ne scriem /…
Fascinanta poveste a ouălor de ciocolată
Chiar dacă este greu de crezut, Sărbătorile Pascale reprezintă cea mai bună perioadă din an pentru producția ciocolatei. De ce? Pentru că ouăle de ciocolată în acest moment sunt cele mai cumpărate produse dulci. Fie că vorbim despre sortimente cu dimensiuni reduse sau cu dimensiuni mai mari sau chiar foarte mari, ele au devenit celebre începând cu secolul XIX. Aceasta a fost perioada în care a avut loc o revoluționare a produselor de ciocolaterie, iar povestea ouălor de ciocolată este una la fel de importantă precum cea a ciocolatei propriu-zise, care nu a fost mereu așa cum o cunoaștem astăzi….
4 reguli nutriționale când stăm acasă
În timp ce în continuu se iau măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului, deciziile precum izolarea la domiciliu sau încetarea activității profesionale pot aduce unele schimbări în ceea ce privește dieta și obiceiurile noastre culinare. Alegerea alimentelor care reprezintă sursa noastră de energie este crucială, mai ales în această perioadă. Vestea bună este că, deși nu dispunem de toate posibilitățile cu care am fost obișnuiți, putem să avem o dietă normală (poate chiar și mai bună, comparativ cu stilul alimentar pe care îl aveam în trecut). Pentru a ajuta populația în ceea ce privește o alimentație sănătoasă, Organizația Mondială a Sănătății…