Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Toamna se numără dovlecii

Toamna se numără dovlecii

25 oct. 2020 1 Comment 812

Mai exact, în această toamnă numărăm modurile în care se pot folosi dovlecii. Pentru început, un mic exercițiu de imaginație: suntem la magazin, iar în fața noastră sunt două sortimente de dovleci. Pe care îl alegem? Răspunsul depinde de ce vrem să facem în continuare.

Îl vom folosi pentru a crea un obiect decorativ sau îl vom folosi în preparatele culinare? În acest caz, aspectul care ne interesează este conținutul de pulpă al dovleacului. Dacă urmează să fie folosit ca bază pentru unele mâncăruri va trebui să alegeți sortimentul de dovleac cu multă pulpă. În schimb, dacă va fi utilizat ca obiect decorativ, această caracteristică nu prea are importanță. Vestea bună este că la magazine sunt de obicei specificate întrebuințările fiecărui soi. Bineînțeles, pentru prăjituri dovleacul plăcintar este cea mai potrivită alegere deoarece, comparat cu ceilalți, are un conținutului în zaharuri un pic mai ridicat.

Iată ce puteți face cu un dovleac:

Piureuri și supe

Cea mai comună metodă pentru a transforma un dovleac într-un preparat culinar este coacerea lui sub formă de felii (după ce au fost îndepărtate semințele) până când pulpa se înmoaie, apoi transformată această pulpă cu ajutorul unui robot de bucătărie într-o pastă. În continuare, acest piure poate fi baza umpluturilor pentru plăcinte, clătite sau chiar supe.

O gustare din semințele prăjite

Chiar dacă sunt destul de puține și nu au aspectul celor din magazin, semințele care au fost îndepărtate din dovleac pot fi curățate de stratul care le acoperă, spălate și apoi coapte. Aveți nevoie doar de o tavă cu hârtie de copt și cuptorul încălzit la 170-180°C. Semințele spălate și uscate se amestecă cu puțin ulei și sare, se așază pe un singur strat și se coc până când devin crocante.

Boluri pentru supe

Dovlecii cu dimensiuni mai mici și cu puțină pulpă pot fi transformați în boluri pentru supă, iar astfel vă veți impresiona familia sau invitații. Dovlecii spălați trebuie decupați la partea superioară, iar apoi se elimină semințele cu stratul care le înconjoară. Cu ajutorul unei pensule se ung înăuntru cu puțin ulei, iar apoi se coc la 180°C, 20-30 minute, până se formează o crustă în interior. După masă, bolurile pot fi compostate.

Ghivece pentru plante

La capitolul obiecte decorative, dovlecii pot fi transformați cu ușurință în ghivece care cu siguranță vor fi remarcate. Mai mult decât atât, după ce le-a trecut timpul, planta poate fi mutată cu tot cu dovleac în pământ, în grădină.

 

Pe lângă cele menționate mai sus, există mult mai multe variante pentru a transforma dovlecii fie în preparate culinare, fie în obiecte decorative. Toamna este anotimpul lor, iar de aceea, acum trebuie să profităm de aroma și de beneficiile pe care ni le oferă.

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Vinul și dieta - 18 ian. 2021
  • Povestea ciocolatei în anul 2020 - 3 ian. 2021
  • Alimentele care ne fac mai fericiți - 20 dec. 2020
Alexandru Szabo
2020-10-25
Tags:
alexandru szabo dovleci retete toamna
25 oct. 2020 1 Comment 813
More
← PreviousPrietena de pandemie
Next →Concursul lunii octombrie

Related Articles

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

One comment

  1. dovleac
    decembrie 18, 2020 at 09:00 am

    Dovleacul nu lipseste din gradina noastra, este o leguma foarte sanatoasa si gustoasa.

    Răspunde

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO