Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Super ingredientele toamnei: GUTUILE

Super ingredientele toamnei: GUTUILE

29 oct. 2018 Leave a Comment 3514

Toamna a sosit de ceva vreme și a adus cu ea o mulțime de bunătăți. Printre acestea se numără și gutuia, fructul care seamănă cu o combinație între mere și pere, fructul care a luat ce e mai bun din ambele și care ne stă la dispoziție în această perioadă în toate piețele.

Probabil nu foarte des consumată ca atare, gutuia nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Din acest ingredient cu efecte benefice putem crea o mulțime de preparate dulci în acest sezon. De exemplu, gemul de gutui este una dintre cele mai bune alegeri.

Sunt recomandate pentru consum gutuile întregi, împreună cu coaja acestora, deoarece conțin o cantitate semnificativă de vitamine, minerale, compuși fenolici și antioxidanți. Mai mult decât atât, acestea mai conțin, la fel ca celelalte fructe de toamnă, vitamina C, zinc, potasiu și fier, toate acestea pregătindu-ne corpul împotriva agresiunilor sezonului rece.

Gutuia mai conține foarte multe fibre care ajută la funcționarea corectă a metabolismului și îmbunătățesc digestia. Din acest motiv este recomandat consumul gutuilor pentru a menține greutatea corporală în limitele normale. De asemenea, fibrele ajută și la prevenirea unor boli gastro-intestinale, foarte des întâlnite din cauza unei alimentații nesănătoase.

Pentru a vă îndulci ziua, am pregătit o rețetă extrem de simplă, dar cu un rezultat care cu siguranță vă va surprinde mereu familia sau apropiații. Aveți nevoie de:

  • 4 gutui mari
  • 1 l apă
  • 230g zahăr
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3 bucăți de anason stelat

Prepararea presupune amestecare apei, a sucului de lămâie, a condimentelor și a zahărului pe foc mic, până când acestea se dizolvă. Între timp, tăiați gutuile în 4, după care eliminați cotorul. Adăugați-le în sirop și fierbeți pentru aproximativ 1,5-2h, până când gutuile devin roșiatice, moi, iar siropul s-a redus. Serviți preparatul rece, împreună cu o porție generoasă de mascarpone sau smântână dulce.

Așadar, avem un super-ingredient la dispoziție pe care trebuie neapărat să îl folosim în rețetele noastre dulci. Vitamine, fibre, minerale și alți compuși bioactivi – toate într-un singur loc.

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație - 28 feb. 2021
  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete - 15 feb. 2021
  • Schimbările în bine din alimentația noastră - 31 ian. 2021
Alexandru Szabo
2018-10-29
Tags:
gutuia gutuile retete dulci super ingredientele toamnei
29 oct. 2018 Leave a Comment 3515
More
← PreviousClujul ȋmbrăcat ȋn haine de toamnă
Next →Lights ON – circuitul instalațiilor de lumină

Related Articles

  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO