Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Secretele ceaiului

Secretele ceaiului

21 oct. 2019 Leave a Comment 1365

Înainte de a-i descoperi tainele, ceaiului trebuie să i se facă o scurtă introducere. Așadar, această băutură cunoscută în întreaga lume, se prepară exclusiv din frunzele unei plante: Camellia sinensis. Ceaiul este rezultatul infuzării acestor frunze în apă caldă, iar în unele țări precum Marea Britanie, Maroc sau China, este o parte din rutina oricărei zile. Pentru producția mondială de frunze de ceai, Asia rămâne pe primul loc, chiar dacă se cultivă o cantitate semnificativă din această plantă și în SUA.

 

Pentru ceaiurile fine, cu gust delicat, sunt folosite numai frunzele care se află înspre vârful plantei. În schimb, pentru variantele mai puternice, cu aromă mai corpolentă, se folosesc frunzele aflate lângă tulpină. De cele mai multe ori, frunzele pentru ceai sunt uscate, apoi rupte, tocmai pentru a facilita uleiurile să treacă în băutura caldă. Desigur, clima, solul și tipul de procesare imprimă ceaiului arome și caracteristici diferite.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai:

  • Ceaiul verde – foarte apreciat în Asia. Denumirea provine de la procesul prin care frunzele, imediat după ce sunt culese, se usucă și se fragmentează. Astfel că băutura are o aromă ușoară, nu foarte pregnantă. Datorită acestui lucru, nu se consumă nici cu zahăr, nici cu lapte.
  • Ceaiul negru – este consumat în mai mare măsură în țările vestice. În acest caz, frunzele sunt supuse unui proces lung: după recoltare sunt lăsate să fermenteze, iar doar apoi uscate și fragmentate. La final, ceaiul va avea o aromă puternică, bine-definită în funcție de varietate.
  • Ceaiul oolong – acesta este o combinație între cel verde și cel negru. Și pentru acest ceai, frunzele sunt lăsate să fermenteze, însă pentru o perioadă mai scurtă. Originea acestui proces se află în China.

Cele mai savuroase ceaiuri se obțin din frunzele fragmentate în bucăți mari, care se pot găsi cu ușurință în magazinele de specialitate. De asemenea, experții recomandă folosirea apei filtrate pentru infuzie.

La final, un detaliu care cu siguranță are un impact semnificativ atunci când alegem tipul de ceai pe care vrem să îl bem. O cană cu 180 ml ceai conține aproximativ 25 mg cafeină în cazul ceaiului verde și aproximativ 35 mg cafeină, în cazul ceaiului negru. Dacă facem o comparație, o cană cu 180 ml cafea preparată la filtru va conține aproximativ 110 mg cafeină.

Așadar, ceaiul este o băutură excelentă care poate fi consumată în orice moment al zilei. De-a lungul istoriei, această infuzie era utilizată atât pentru proprietățile curative, cât și în ritualuri. În prezent, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de marea varietate accesibilă oricui.

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Povestea ciocolatei în anul 2020 - 3 ian. 2021
  • Alimentele care ne fac mai fericiți - 20 dec. 2020
  • Miturile din farfurie - 6 dec. 2020
Alexandru Szabo
2019-10-21
Tags:
alexandru szabo Ceaiul negru recomandari despre ceai secretele ceaiului tipuri de ceai
21 oct. 2019 Leave a Comment 1366
More
← PreviousPoveste despre neaşteptat
Next →Gama Gerovital H3 Equilibrium se extinde cu noi produse pentru depigmentare

Related Articles

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO