Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Despre noi
  • Events Web Story
  • Home/
  • Povestile Giovannei /
  • Secretele Giovannei-Universitatea Cluj şi biscuiţi decoraţi cu marţipan
Biscuiţi U Cluj by Giovanna

Secretele Giovannei-Universitatea Cluj şi biscuiţi decoraţi cu marţipan

19 dec. 2014 Leave a Comment 5777

Să bucătărim puţin pentru cei mai înflăcăraţi suporteri ai clubului nostru de suflet. Să le îndulcim şi întărim momentele de pasiune pentru U, cu biscuiţi decoraţi cu sigla clubului.

Ştim să fim originali. Doovada? Biscuitele U Cluj în mărime…gigant, ca o pizza mare…de împărţit cu toţi cei dragi.

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Acum…să vedeţi şi să citiţi cum se face.

Eu vă propun o reţetă de bază de biscuiţi cu zahăr, cu care voi vă puteţi juca cu condimente şi arome după placul vostru sau puteţi folosi reţeta voastră preferată de biscuiţi.

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Pentru aluatul de biscuiţi avem de nevoie de:
• 250 gr unt peste 80% grăsime la temperatura camerei,
• 1 ou întreg
• 250 gr zahăr granulat
• 1 plic praf de copt
• 400 gr făină
• Condimente, esenţe,.. în funcţie de gustul fiecăruia

Până să fie gata mai avem paşi importanţi de făcut:

1. Încălzim cuptorul la 200 de grade.
2. Amestecăm zahărul cu untul până când devine cremos.
3. Adăugam oul şi esenţele sau condimentele folosite şi…amestecăm.
4. Amestecăm făina cu praful de copt şi adăugam treptat peste crema de unt. Frământăm cu mâna, până când obţinem un aluat omogen, ca o bilă.
5. Presărăm făina pe masă şi întindem aluatul la o grosime de 4 mm. Cu ajutorul unui platou de pizza şi a unui cuţit, tăiem forma rotundă de care avem nevoie şi îndepărtăm surplusul.
6. Masăm surplusul rezultat şi îl întindem din nou pentru a decupa cercuri mai mici din resul de aluat. Aici puteţi folosi decupătoare sub formă de cerc dacă aveţi… dacă nu, vă folosiţi de un pahar.
7. Tapetăm două tăvi cu hârtie de copt, punem biscuţii tăiaţi pe hârtie şi introducem tăvile la cuptor timp de 8-10 min sau până când vedem că s-au rumenit pe margini.
8. Îi lăsăm să se răcească după care trecem la decoratul lor.

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Pentru decorul lor avem nevoie de:

• Marzipan/fondant/pasta de zahăr alb/a
• Fondant gata colorat negru
• Decupator în forma de U, dacă aveţi, dacă nu, ne descurcăm cu cutitul
• Carioca comestibilă neagră

1. Întindem fondantul pe masă, într-un strat de 3 mm. Eu pun amidon pe masă pe a evita ca fondantul să se lipească.
2. Cu ajutorul decupătoarelor folosite la tăierea aluatului tăiem şi fondantul.
3. Cu o pensula şi puţină apă lipim fondantul de biscuiţi.
4. Întindem fondantul negru şi, cu un decupător sub formă de U, tăiem literele de care avem nevoie. Pentru biscuitele mare, tăiem liber cu mâna şi cu cuţitul, un U mare.
5. Tot cu pensula şi puţină apă lipim literele pe fondantul alb.
6. Cu o fafurie mai mică, care să acopere litera U, şi cu un pahar mai mic decât biscuiţii noştri, ne delimităm un cerc. Trecem pensula cu apă în jurul farfuriei şi apoi lipim o fâşie subţire de fondant negru.
7. În cazul biscuiţilor mai mici puteţi să desenaţi cercul mai mic cu carioca comestibilă, de care va folosiţi şi să scrieţi Universitatea Cluj şi anul …1919.

 

 

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

Biscuiţi decoraţi cu marţipan by Giovanna

 

Giovanna

http://giovannascakes.blogspot.ro/

http://gatim-mancam-savuram7.blogspot.ro/

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari

Giovanna

Ultimele postari ale lui Giovanna (vezi toate)

  • Înconjoară-te de bine cu plante de apartament - 13 feb. 2019
  • Povestea unui brad cu suflet - 3 dec. 2018
  • O poveste cu vopsea - 1 mart. 2018
Giovanna
2014-12-19
Tags:
aluatul de biscuiţi biscuiţi decoraţi cu marţipan Secetele Giovannei Universitatea Cluj
19 dec. 2014 Leave a Comment 5778
More
← PreviousDance Battle…super acţiune
Next →Cum ar trebui să mâncăm de sărbători

Related Articles

  • Înconjoară-te de bine cu plante de apartament

  • Tricotatul este noul meu yoga

  • Povestea unui brad cu suflet

  • Magie în bucătărie

  • Povestea unei sticle de vin

  • O poveste cu vopsea

  • Mâncare pentru suflet. Supele cremă ale Giovannei

  • Prietenii şi prieteni care ȋţi schimbă viaţa

  • Platoul cu brânzeturi perfect

  • Cuburi de gheață înfrumusețate

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povesti recomandate

  • O poveste cu vopsea

    1 mart. 2018 5593 Views
  • Povești cu torturi colorate

    10 apr. 2016 4940 Views
  • Salată la borcan

    21 oct. 2015 5104 Views
  • Povestea unui brad cu suflet

    3 dec. 2018 999 Views
  • Înconjoară-te de bine cu plante de apartament

  • Tricotatul este noul meu yoga

  • Povestea unui brad cu suflet

  • Magie în bucătărie

  • Povestea unei sticle de vin

  • O poveste cu vopsea

  • Mâncare pentru suflet. Supele cremă ale Giovannei

  • Prietenii şi prieteni care ȋţi schimbă viaţa

  • Platoul cu brânzeturi perfect

  • Cuburi de gheață înfrumusețate

Povesti recente

  • Înconjoară-te de bine cu plante de apartament

    13 feb. 2019
  • Tricotatul este noul meu yoga

    31 ian. 2019
  • Povestea unui brad cu suflet

    3 dec. 2018
  • Magie în bucătărie

    12 iun. 2018
  • Povestea unei sticle de vin

    28 mai 2018

Arhive

  • februarie 2019
  • ianuarie 2019
  • decembrie 2018
  • noiembrie 2018
  • octombrie 2018
  • septembrie 2018
  • august 2018
  • iulie 2018
  • iunie 2018
  • mai 2018
  • aprilie 2018
  • martie 2018
  • februarie 2018
  • ianuarie 2018
  • decembrie 2017
  • noiembrie 2017
  • octombrie 2017
  • septembrie 2017
  • august 2017
  • iulie 2017
  • iunie 2017
  • mai 2017
  • aprilie 2017
  • martie 2017
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • octombrie 2016
  • septembrie 2016
  • august 2016
  • iulie 2016
  • iunie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • ianuarie 2016
  • decembrie 2015
  • noiembrie 2015
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • decembrie 2014
  • noiembrie 2014
  • octombrie 2014
  • septembrie 2014
  • august 2014
  • iulie 2014
  • iunie 2014
  • mai 2014
  • aprilie 2014
  • martie 2014
  • februarie 2014
  • ianuarie 2014

Etichete

Adrenalin Park amazon Anca Chitoran Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec Farmec Cluj festival film fotografie Gerovital Jazz in the Park luminița cuna masaj anticelulitic cluj Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca osteopat cluj osteopatie cluj parc de aventura cluj povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din jungla povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului Universitatea Babes-Bolyai vacanță Web for Cluj
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO