Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Despre noi
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Sablés Bretons, fursecuri cu personalitate

Sablés Bretons, fursecuri cu personalitate

11 dec. 2017 1 Comment 6897

Sablés Bretons sunt delicatele fursecuri specifice regiunii Bretania, din nord-vestul Franței. Adesea sunt denumite doar sablés, făcând referire la textura fragedă a acestora (în franceză, “sablé” înseamnă “nisip”), din cauza cantității mari de unt și a gălbenușurilor de ouă din rețetă.

Prentru realizarea biscuiților, recomand utilizarea untului cu un conținut de minim 82% grăsime. O parte din făină a fost înlocuită cu pudră de migdale pentru a stabiliza aluatul și totodată pentru o aromă mai intensă.

În varianta lor clasică sunt presărate cu zahăr, însă pot fi consumate cu gem sau cu ciocolată. În aluat se poate rade coaja de la o jumătate de lămâie, însă doar dacă este ecologică (coaja citricelor este tratată cu o substanță foarte dăunătoare sănătății noastre). Rețeta pentru Sablés Bretons poate fi folosită și pentru crusta tartelor.

Timp de preparare: 30 minute

Răcire: 1 oră

Dificultate: ușoară

INGREDIENTE

80g unt la temperatura camerei, min. 82% grăsime, tăiat bucățele

70g zahăr

3g sare

35g pudră de migdale

100g făină

1 gălbenuș de la un ou mare

½ linguriță praf de copt

PREPARARE

  1. Într-un robot de bucătărie prevăzut cu un atașament de tip paletă se amestecă toate ingredientele, până se formează un aluat omogen.

*Dacă nu dispuneți de un robot de bucătărie, aluatul se poate frământa cu mâna, însă nu pentru mult timp, pentru a nu se înmuia prea tare untul.

  1. Înveliți aluatul într-o folie de plastic.
  2. Lăsați la frigider pentru o oră.
  3. Presărați pe blatul de lucru făină.
  4. Întindeți aluatul până la o grosime de aproximativ 3mm.
  5. Tăiați formele dorite și coaceți-le pentru 10-12 minute la o temperatură de 180°C

*Pentru crusta unei tarte, se întinde aluatul la dimensiunea formei pentru copt, după care se așază în aceasta și se găurește partea inferioară.

Spor la treaba și poftă bună!

 

Alexandru Szabo

 

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo

Alexandru Szabo

Alexandru Szabo

Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)

  • Aromata istorie a turtei dulci - 1 dec. 2019
  • Excludem sau nu zahărul din dietă? - 17 nov. 2019
  • Povestea aromată a cidrului - 4 nov. 2019
Alexandru Szabo
2017-12-11
Tags:
fursecuri retete de colectie
11 dec. 2017 1 Comment 6898
More
← PreviousConcurs: Invitație pentru două persoane la „NABUCCO”de Giuseppe Verdi
Next →Delfinul amorez

Related Articles

  • Aromata istorie a turtei dulci

  • Excludem sau nu zahărul din dietă?

  • Povestea aromată a cidrului

  • Secretele ceaiului

  • Nuca, mai mult decât un fruct

  • Cum rezistăm poftei pentru dulciuri

  • Pe scurt despre… bezele

  • Un mic dejun internațional

  • Fursecurile de la A la Z

  • Berea și boabele de cacao

One comment

  1. Amaretto
    decembrie 11, 2017 at 07:58 am

    Yammy!!! Talent înnăscut!!! 😘

    Răspunde

Leave a Reply to Amaretto Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cluj Web Story

  • Aromata istorie a turtei dulci

  • Excludem sau nu zahărul din dietă?

  • Povestea aromată a cidrului

  • Secretele ceaiului

  • Nuca, mai mult decât un fruct

  • Cum rezistăm poftei pentru dulciuri

  • Pe scurt despre… bezele

  • Un mic dejun internațional

  • Fursecurile de la A la Z

  • Berea și boabele de cacao

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran antrenor personal cluj Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec Farmec Cluj festival film fotografie Gerovital Jazz in the Park luminița cuna masaj anticelulitic cluj Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai Untold vacanță
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO