Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Povestea clasicului foietaj

Povestea clasicului foietaj

30 iul. 2018 Leave a Comment 5425

În secolul XVII, produsele de patiserie încep să devină un lux, brutarii și cofetarii atât din Franța, cât și din Marea Britanie, întrecându-se în realizarea acestora. Dar câteva produse atrag din ce in ce mai mult atenția consumatorilor. Este vorba de produsele obținute din clasicul aluat foietaj.

Legenda spune că acesta a fost creat de francezul Claude Gelée în jurul anului 1645, când a încercat să realizeze o pâine specială pentru tatăl său bolnav. Regimul prescris de medic îi permitea să consume doar făină, unt și apă. Astfel, Claude a creat foietajul doar din cele 3 ingrediente. Rezultatul a fost un succes.

Acest aluat preparat din ingrediente simple este perfect pentru produse de patiserie atât dulci, cât și sărate. De cele mai multe ori este folosit în combinație cu creme, fructe sau ciocolată pentru a potența aroma acestora. La prima vedere, realizarea aluatului poate părea complicată, comparativ cu celelalte aluaturi folosite în patiserie, dar rezultatul final este unic, meritând tot timpul investit. Palmieri, mille-feuille sau vol-au-vents sunt doar câteva dintre celebrele produse din Franța care sunt realizate din foietaj.

Inițial, aluatul se frământă doar din făină și apă. Apoi urmează pasul în care se încorporează untul, împachetând aluatul succesiv, pentru a forma straturi uniforme de făină și grăsime. În cuptor, apa absorbită de făină se evaporă. Astfel, aburii ridică straturile de aluat, care se desprind datorită untului dintre ele. În final, produsul copt va avea o structură foarte aerată. Pentru prepararea aluatului foietaj, temperatura de lucru este un factor important care poate afecta produsul finit. Dacă este prea cald, straturile foarte subțiri de unt se vor topi și se vor amesteca cu făina. Datorită acestui lucru, aluatul nu va mai crește când este copt. În acest fel se poate remarca calitatea foietajului.

Așadar, deși este un aluat aparent greu de realizat, cu puțin efort se pot crea cele mai sofisticate deserturi. Gustul unic al untului pune în evidență celelalte arome prezente din umplutura produsului final. Aluatul cu o întreagă poveste în spate, realizat prima dată poate din greșeală, așa cum susțin majoritatea surselor, poate fi folosit cu succes în cele mai originale creații culinare.

 

Alexandru Szabo

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete - 15 feb. 2021
  • Schimbările în bine din alimentația noastră - 31 ian. 2021
  • Vinul și dieta - 18 ian. 2021
Alexandru Szabo
2018-07-30
Tags:
alexandru szabo foietaj recomandari culinare retete dulci sweet Alex
30 iul. 2018 Leave a Comment 5426
More
← PreviousMai puţin de o săptămână până la Untold 2018!
Next →Cum se poate scăpa de sforăit

Related Articles

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO