Nunțile și pandemia

Printre multe alte activități sociale și deopotrivă economice care au avut de suferit în contextul pandemiei cauzate de coronavirus, una dintre cele mai lovite a fost și este încă cea a organizatorilor de evenimente. De la concerte, spectacole, festivaluri până la competiții sportive locale, naționale sau internaționale. Despre evenimentele private ce să mai spunem…

Un eveniment privat poate însemna o petrecere între prieteni, o sărbătorire a unei zile de naștere, un majorat, un banchet de absolvire, o logodnă, o nuntă, un botez șamd. Exemplele pot continua la nesfârșit pentru că petrecerile în familie sunt, încă, una dintre cele mai importante evenimente sociale ale noastre. Ne întâlnim să petrecem, să sărbătorim, să omagiem, să facem surprize sau chiar să comemorăm. Ne întâlnim că să împărtășim bucurii sau necazuri, ne întâlnim că să socializăm, ne întâlnim și doar pentru simplul motiv că ne place să ne revedem în familia lărgită. Cea a prietenilor mai mult sau mai puțin apropiați, a rudelor apropiate sau îndepărtate….

La toate aceste aceste evenimente sunt implicați o multitudine de alți „specialiști”. Trupe de muzică, soliști, specialiști în sonorizare, fotografi, hotelieri, restaurante, agenții de turism, decoratori, floriști, cofetari, make-up artiști, saloane de înfrumusețare, designeri vestimentari…..Și, în funcție de amploarea, importanța și desigur bugetul evenimentului, lista poate continua la nesfârșit. V-ați întrebat vreodată ce armată de oameni stă în spatele unui eveniment reușit? Și mai mult, v-ați întrebat vreodată ce face această armată de oameni în cazul în care ați anulat vreun eveniment programat? Pentru că nu trăim acum doar supărarea personală pricinuită de anularea unui eveniment. Trăim în comun supărarea, necazul, suferința și neputința tuturor celor care erau implicați în acesta. Invitați și organizatori.

Viața trebuie să meargă mai departe, în orice condiții, viața chiar merge mai departe și merge frumos. Trăim și ne adaptăm sau mai bine zis ne adaptăm și trăim. Am învățat că ne putem bucura și în cadru restrâns. Am învățat să prețuim orice eveniment, orice ocazie și orice moment. În 8, în 20 sau super festiv în 50 de persoane. Atunci când ești invitat la o petrecere restrânsă te simți privilegiat. Atunci când organizezi o petrecere cu număr limitat de invitați ești foarte atent ca cei mai iubiți și apropiați să fie prezenți. E un fel de win-win atât pentru organizatori cât și pentru oaspeți. Toată lumea e sincer fericită, nimeni nu se simte în plus, nimeni nu vine doar că să facă prezența.

Am fost vara aceasta la o nuntă restrânsă, în grădină, cu dress code-ul casual spre „oricum, comod să fie” și s-a dovedit a fi cea mai frumoasă amitire a acestui an. Într-un decor de o creativitate debordantă , perfect pliat pe cadrul natural excepțional, cu o vreme capricioasă și o rafală de ploaie desprinsă parcă dintr-un scenariu bine pus la punct, cu lumea încălțată în sneakerși colorați, cu animalele de companie zburdând libere printre mese, cu oameni veseli și fericiți, fără stres, fără formalisme sau ritualuri gratuite. Doar efervescență și bucurie pură.

Am înțeles din nou, pentru a nu știu câta oară, că cel mai important este momentul prezent și oamenii speciali și dragi de lângă tine. Prezentul trăit intens, cu bucurie și entuziasm. Evenimentul în sine. Momentul. Clipa.

Așadar, pandemia nu este chiar cel mai înfiorător lucru. Ea poate da valoare reală oricărui moment din viață. Atâta timp cât există viață, prieteni dragi și motive de sărbătorit, există speranță.

Căsătoriți-vă în sneakerși, lăsați ploaia să vă răcorească fețele îmbujorate de emoție , pășiți cu încredere in viață și fiți fericiți pur și simplu.

Casă de piatră, fericire si noroc, tineri frumoși!

Articolul precedent1001 de nopți
Articolul următorFără rezoluţii de Anul Nou

Mai Multe

More article