Mărită-mă mamă

Chiar dacă evenimentul, în sine s-a încheiat, mult se va mai vorbi despre el…

…despre cei care au avut curajul să-și prezinte lucrările în fața publicului care, la rândul său să certifice un tip de valoare, despre organizare și despre cele mai reușite ținute.

Gala UAD Cluj este unul dintre cele mai importante evenimente de moda din Romania. El crește de la an, la an odată cu ambiția și îndrăzneala studenților.

Anul acesta (2015) au fost prezentate 15 colecții, ca lucrare de licență a absolvenților de la secția design vestimentar și 10 colecții master.

În opinia noastră, „Marită-mă mamă” a fost titlul cel mai haios pentru o astfel de lucrare.

Gala UAD, așa cum spuneam este momentul de glorie oferit studenților de la design universitar. Fiecare lucrare de absolvire este prezentată publicului cu ajutorul manechinelor și este descrisă în câteva cuvinte alese cu grijă pentru a reprezenta personalitatea fiecărui designer ex: vigoare, eleganță, liniște, curat, fluid, prețios, modern, alb, negru, culoare, stradal, modern, manelistic, șic, candid, visător, brutal, citadin, etc.

 

Majoritatea lucrărilor prezentate a fost în alb și negru, alb  sau negru.


Printre colecțiile „speciale” am remarcat rochii din față de masă din plastic, din saci de nylon cusuți între ei, din beteală de brad și din hârtie de împachetat și folie de aluminiu.

Apoi a fost și vestimentație creată din căptușeală groasă…vatelină decorată cu inimioare, insigne și alte  cele

…dar și colecții frumoase. Unele integral din piele vopsită manual, altele din mătase, voal și dantelă, cu broderii manuale extraordinare…

 

Colecţii-lucrări de licenţă: Sorana Barb, Aliz Simon, Regian Frolich, Diana Dăian, Linda Szabo, Diana Dobrescu, Izabela Teodor, Alina Timar, Maria Leordean, Oana Pop, Anişoara Leordean, Bianca Negrea, Diana Chiş, Nadejda Iacubina.

Colecţii-lucrări de master: Anca Zaharia, Andreea Szanto, Sandra Şelescu, Loredana Gheţie, Inga Brăgaru, Andreea Chiş, Alina Morar, Ancuţa Sârca, Magdalna Butnariu, Andreea Castrase.

 

 

Mai Multe

More article