Jazz in the Park – festivalul boem al Clujului

Cel mai hot eveniment clujean al sfârşitului de iunie este, fără îndoială, Jazz in the Park. Ajuns la cea de-a treia ediţie, festivalul şi-a propus ca anul acesta să ȋşi depăşească limitele şi să se extindă pe durata mai multor zile, adăugând, evident, un nou concept – Riverside.

După atâtea laude aduse festivalului, pe care le-am auzit, fie de la cunoscuţi, fie de pe cine ştie unde, am decis că e timpul să văd şi eu ce e atât de special la acest festival.

Adevărul este că m-am lăsat convinsă de o prietenă proaspăt ȋntoarsă acasă după o perioadă lungă de timp, m-a ȋnnebunit ȋntr-atât să mergem, ȋncât nu am putut da alt răspuns decât da.

Jazz in the Park – Riverside este noutatea cu care cei de la Fapte ne surprind şi anul acesta. Iniţial, nu am ȋnţeles exact de ce au decis să mute distracţia din parc tocmai pe plajă. Ȋnsă, din câte am reuşit să aflu, se pare că şi-au dorit să se extindă, să facă jazz-ul să răsuna şi ȋn afara Parcului Central.

Plaja Grigorescu, locaţia aleasă, este o alegere perfectă pentru că are toate elementele necesare pentru a găzdui un eveniment de genul acesta. Să auzi susurul apei ȋmbinându-se cu acordurile fine ale muzicii jazz, ȋn timp ce te relaxezi pe un beanbag sau chiar pe plajă poate s­ă ȋl aducă chiar şi pe cel mai nervos om la o stare de calm şi de linişte (dacă îşi doreşte asta, bineînţeles :))

Ȋncepând de vineri, ȋnsă, distracţia s-a ȋntors ȋnapoi ȋn Parcul Central, aşa că nu am putut lipsi nici de acolo.

Parcul vuia de lume ȋncă de pe la ora patru. Toţi cei implicaţi ȋn fenomenul Jazz in the Park pregăteau surprizele pentru iubitorii de jazz şi nu numai.

Şi au fost de toate pentru toţi, cum se spune. Muzică bună, mâncare, băuturi răcoritoare, jocuri, activităţi şi relaxare… toate sub emblema acestui festival.

Muzica uneşte oamenii, iar ȋn acest caz particular a reuşit să aducă la un loc oameni de toate vârstele, care ȋmpărtăşesc toţi pasiunea pentru jazz sau nevoia de chill time.

Decorul simplist, cât mai lejer, atmosfera boemă, oamenii faini pe care ȋi ȋntâlneşti … ȋn asta constă magia acestui festival. Sunt sigură că, pentru organizatori, toate eforturile pe care le-au depus pentru a-şi aduce planurile bun sfârşit, acum par de-a dreptul infime.

Prietena mea ȋmi spunea azi că Jazz in the Park ȋi aminteşte de atmosfera din pub-urile vechi englezeşti. Pentru că aici, la fel ca şi acolo, oamenii sunt relaxati, noncomformisti, ieşiţi parcă de sub ştampila timpului. Chiar şi noi, ȋn prima zi ȋn care am fost la Riverside, am ajuns să petrecem câteva ore bune acolo, deşi initial am zis că stăm doar una.

E frumos să stai să observi acest festival, cu toate frumuseţile lui. Eu, personal, i-aş da o notă mare… nu maximă, dar pe aproape.

 

P.S.: M-am ȋntâlnit la festival cu prietenii noştri de la Fantasmagia – sigur ȋi ştiţi de la LollyBoom. M-au rugat să vă transmit că şi ei sunt acolo până duminică şi vă aşteaptă ȋn căsuţa lor LollyMagică, cu multe activităţi drăguţe.

Clovnul Copacel va fi acolo, gata oricând să vă dăruiască un zâmbet, iar Minnie abia aşteaptă să vă picteze – vă garantez eu, pensula ei magică face minuni!

 

Irina Ielciu