LEGO la un alt nivel

Mihai Dreve are 38 de ani și are o pasiune aparte pentru LEGO, pasiune care nu doar că i-a adus nenumărate premii, dar l-a învățat să fie mai determinat și răbdător. Recent, Mihai și-a lansat la Cluj și proiectul său de suflet PlayHub, un loc de de joacă unic în România, pentru copiii pasionați de știință, tehnică, inginerie, matematică și LEGO.

I-am luat lui Mihai un flash interviu, cu 10 întrebări și 10 răspunsuri, toate potrivite ca într-un lego, iar mai apoi, le-am pus pe toate cap la cap. Iată ce a ieșit:

  1. De cât timp te ocupi cu construitul de LEGO?

Din Aprilie 2015, vă las pe voi să calculați cât timp a trecut, pentru mine parcă a fost ieri.

  1. Ce calități crezi că ar trebui să aibă cineva care vrea să se apuce de LEGO la un nivel mai înalt?

E nevoie de multă răbdare, perseverență, determinare și voință, pentru că altfel renunți la primele hopuri. LEGO Technic e totuși mai greu de abordat, ca și cărămizile pe care le știm cu toții, dar consider că poți să te descurci bine, încă de la 10-11 ani.

  1. Cât ți-a luat cel mai mult să construiești ceva?

Fix o lună de zile. E vorba de un braț robotic cu mișcare pe 6 axe. Dar, ca să vă dați seama de timpul efectiv de lucru, eu construiesc doar seara, după ora 9-10, cam 5 zile pe săptămână.

  1. Cum se desfășoară un concurs?

Concursurile la care particip de obicei sunt organizate de RoLUG, comunitatea fanilor LEGO din România. Pentru început, organizatorii stabilesc numărul de probe și regulile pentru fiecare în parte. Apoi, membrii RoLUG își construiesc MOC-urile, pe parcursul a câtorva luni. Există o perioadă limită de înscriere, după care se face o jurizare a modelelor, ca sa fie conforme cu regulile impuse. În ziua concursului, toți participanții se adună în locația stabilită, se pregătesc și marchează traseele. Pentru fiecare probă, se extrage ordinea de pornire. Apoi, se începe parcurgerea traseelor, cu marcarea depunctărilor, iar timpul de parcurgere este cronometrat. După toate probele, se adună punctele pentru fiecare probă și se stabilește podiumul. Premiile sunt acordate de către RoLUG sau de către sponsori, în ordine inversă a clasării.

5. De care creație ești cel mai mândru?

Dacă e să aleg una, sunt cel mai mândru de biplanul construit pentru un concurs internațional, unde a și câștigat locul 2. E vorba de un avion Boeing Stearman Kaydet PT-17, la scara de 1:19, cu 4 funcții realiste, foarte detaliat și cu stickere customizate.

  1. Câte premii ai reușit sa câștigi până în prezent?

Ca sa fiu sincer, nici nu mai știu. Dar pot să vă spun că în ultimul an am reușit să câștig toate concursurile organizate de RoLUG și să obțin locul 2 la două concursuri internaționale. Deci, sunt cât se poate de mulțumit de evoluția mea.

  1. Reușești să trăiești din pasiunea ta?

Nu e vorba de așa ceva. Cel puțin pentru mine, totul vine din pasiune și din dorința de a fi cel mai bun. Câștigurile sunt de obicei seturi LEGO Technic, care îmi rotunjesc colecția (cam mare) de piese și îmi permit să construiesc modele mai mari, mai complexe sau mai realiste, de la an la an.

  1. Ce ai să le spui oamenilor care cred că LEGO-ul este doar pentru copii?

Le-aș spune să se uite în jurul lor, foarte mulți adulți colecționează seturi LEGO și tot mai mulți construiesc pentru ei sau pentru expoziții.

  1. Cât de des te-ai lovit într-o piesă de LEGO?

Destul de des, cum vă puteți imagina. Cel mai frecvent se întâmplă să calc pe vreo piesă uitată de băieții mei prin casă, dar și în timp ce construiesc Technic sau descompun o creație mai veche, însă niciodată ceva ce nu trece în 5 minute.

  1. Ce este PlayHub? 

PlayHub este un loc de joacă unic în România, un concept fresh și inovativ, bazat pe LEGO și tematica STEM. Joaca cu piesele LEGO îți crește creativitatea, ajută la imaginație și la dexteritate. Ceea ce oferim noi e joaca cu piese, de la Duplo, la System și chiar Bionicle. Apoi, oferim seturi din teme diverse, ca să fie construite de copii, direct la locul de joacă. Pe lângă asta, avem multiple jocuri educative și atractive, destinate familiarizării cu concepte utile din fizică, mecanică, chimie, anatomie, biologie și geografie. Iar ca să fie un pachet complet, urmează să dăm startul și unor cursuri de LEGO Technic, pentru copii între 5 și 14 ani.

Locul de joacă se află în Cluj-Napoca, pe strada Onisifor Ghibu, numărul  1.

Dacă doriți mai multe detalii, Mihai Dreve vă invită să accesați site-ul PlayHub: https://playhub.ro. sau să-i vizitati pagina de facebook PlayHub Cluj-Napoca

Mai Multe

More article