Le găsim peste tot în această perioadă a anului: în piețe, supermarket-uri sau magazine. Pe lângă gustul unic, inconfundabil, conțin și foarte multe vitamine și minerale, substanțe de care avem nevoie în special înaintea și în timpul anotimpului rece pentru a ne întări sistemul imunitar. De cele mai multe ori este consumată ca atare, dar o putem folosi cu succes în deserturile pe care le preparăm în acest anotimp. Vedeta de astăzi este para. Probabil este un super-ingredient mai puțin cunoscut pentru aportul nutritiv și beneficiile pe care ni le aduce pentru sănătate și mult mai cunoscut pentru gust. Substanțele…
Super-ingredientul toamnei: DOVLEACUL
Dacă tot a venit toamna peste noi, calendaristic vorbind, de ce să nu ne bucurăm de super-ingredientele pe care ni le oferă? Cu acestea putem crea numeroase preparate dulci, pline de savoare. Din rețetele noastre nu trebuie să lipsească ingredientele proaspete, de sezon. Astăzi, vedeta este dovleacul. Chiar dacă prima oară ne imaginăm un decor pentru Halloween, ar fi timpul să regândim percepția asupra lui. Dovleacul, un super-ingredient, poate fi folosit în numeroase rețete pentru deserturi. Torturi, brioșe, cheesecake-uri, fursecuri sau plăcinte… sunt doar câteva exemple de bunătăți în care se poate folosi dovleacul. Toate preparatele vor avea o aromă…