Fructele și legumele sunt o foarte bună sursă de vitamine și minerale. Includerea lor în dietă este esențială, cu toții știm asta. Însă ce se întâmplă cu ele după ce sunt recoltate? Continuă să respire, lucru care duce la o serie de modificări, în bine sau nu. Pe de-o parte, bananele de exemplu sunt culese verzi, însă cu trecerea timpului devin numai bune pentru a fi savurate. Pe de altă parte, morcovii dacă sunt păstrați pentru o perioadă lungă de timp în condiții nefavorabile, încep să își piardă caracteristicile organoleptice. Iată de ce este importantă cunoașterea condițiilor de păstrare ale…
Schimbările în bine din alimentația noastră
Poate că ar trebui să privim această situație mai dificilă creată de pandemie cu alți ochi. Poate că este momentul să realizăm problemele majore cu care ne confruntăm, noi, ca simpli consumatori, în legătură cu alimentația. Este timpul să acceptăm că perioada prin care am trecut cu toții ne-a făcut să fim mai atenți la hrana pe care alegem să o consumăm zi de zi. În primul rând, aș vrea să aduc în discuție marea problemă de care poate că suntem conștienți, poate că nu – risipa alimentară. Stilul de viață și viteza cu care se mișcă lucrurile au făcut…
Alimentele care ne fac mai fericiți
Dacă ne uităm înapoi, putem trage concluzia că acest an nu a fost chiar cel mai frumos sau cel puțin nu s-a ridicat la așteptările multora dintre noi. În prag de sărbători și totodată ca un pas premergător pentru noul an, cred că este momentul oportun să aduc în prim-plan câteva exemple de alimente care, într-o oarecare măsură, contribuie la fericirea noastră. Și nu, nu este vorba de fericirea de scurtă durată, mai ales dacă le includem în dieta noastră obișnuită. Pentru început, iată care sunt cele două substanțe care au legătură cu starea noastră de bine: serotonina și dopamina;…