Există câteva reguli simple, de bun simț, pentru a minimiza apariția răcelilor frecvente, atunci când copilul este introdus în colectivitate, la grădiniță sau la creșă. 1. Copilul mic, de obicei, nu știe să își sufle nasul corect, nară cu nară, cu putere. Îl puteți învășa acest lucru punându-i în față o lumânare și îl îndemnați să sufle în ea în timp ce îi acoperiți, pe rînd ambele nări. 2. Efectuați spălături nazale, măcar de 2-3 ori/zi dacă cel mic este într-o colectivitate cu copii răciți. Prin spălăturile nazale micșorați numărul de germeni (virusuri sau bacterii) din nasul copilului. 3. Mâinile…
Cea mai performantă clinică ORL din ţară este la Cluj-Napoca
Cluj-Napoca este singurul oraş din România care dispune de cea mai performantă aparatură pentru diagnosticarea şi tratarea vertijului, acufenelor, ameţelilor, instabilităţii şi tulburărilor de mers cauzate de afecţiuni ale urechii interne. Toate acestea le găsiţi doar la Clinica Nova Explorări ORL. Scaunul TRV, platforma Eclipse ABR-OEA echipată complet, modulul pentru videonistagmografie (VNG) şi cel pentru acuitate visuală dinamică (AVD) sunt patru dintre cele mai moderne echipamente de examinare ORL, diagnosticare, tratament şi reabilitare a funcţiilor vestibulare şi acuităţii vizuale dinamice. Scaunul TRV este folosit pentru analiza, diagnosticul şi tratamentul vertijului de poziţie VPPB, oferind posibilitatea executării cu usurinţă şi în deplină siguranţă a manevrelor de…
Nu alegeţi tratamentul „după ureche” pentru durerile de urechi
Durerile de urechi sau de nas nu sunt singurele situaţii în care, de multe ori, alegem să ne tratăm singuri, cu leacuri auzite de la alţii sau citite de pe undeva. Aceste remedii sau tratamente aşa-zis naturale, aflate de la vecini, prieteni, colegi, ştiri TV sau citite online, pot fi cele mai dăunătoare soluţii. Purtatul de vată în ureche. Acest obicei este total contraindicat deoarece favorizează stagnarea bacteriilor în conductul auditiv extern. Folosirea frecventă a “beţisoarelor de urechi”. Beţişoarele de urechi stimulează producerea de cerumen. Cu beţişoarele împingem ceara spre timpan, iar dacă suntem neatenţi, cu aceste obiecte putem provoca leziuni până la perforaţia…