Trebuie să recunoaștem că uneori există momente în care ne confruntăm cu stări nu tocmai favorabile organismului nostru, iar aceste stări sunt în strânsă relație cu alimentația noastră pe care o alegem zi de zi. Un studiu recent a arătat că oboseala, anxietatea sau stresul cotidian ne fac să consumăm unele alimente mai puțin sănătoase. Dar care este legătura dintre ele și cum putem preveni sau limita aceste decizii dictate de corpul nostru? Pentru început, substanțele cele mai dorite de organism în momentele de stres fac parte din categoria carbohidraților. Explicația constă în faptul că indiferent de cauză, organismul uman…
Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete
Fructele și legumele sunt o foarte bună sursă de vitamine și minerale. Includerea lor în dietă este esențială, cu toții știm asta. Însă ce se întâmplă cu ele după ce sunt recoltate? Continuă să respire, lucru care duce la o serie de modificări, în bine sau nu. Pe de-o parte, bananele de exemplu sunt culese verzi, însă cu trecerea timpului devin numai bune pentru a fi savurate. Pe de altă parte, morcovii dacă sunt păstrați pentru o perioadă lungă de timp în condiții nefavorabile, încep să își piardă caracteristicile organoleptice. Iată de ce este importantă cunoașterea condițiilor de păstrare ale…
Schimbările în bine din alimentația noastră
Poate că ar trebui să privim această situație mai dificilă creată de pandemie cu alți ochi. Poate că este momentul să realizăm problemele majore cu care ne confruntăm, noi, ca simpli consumatori, în legătură cu alimentația. Este timpul să acceptăm că perioada prin care am trecut cu toții ne-a făcut să fim mai atenți la hrana pe care alegem să o consumăm zi de zi. În primul rând, aș vrea să aduc în discuție marea problemă de care poate că suntem conștienți, poate că nu – risipa alimentară. Stilul de viață și viteza cu care se mișcă lucrurile au făcut…