Poveşti de bineBeautyGreșelile cel mai des întâlnite în vestimentația noastră

Greșelile cel mai des întâlnite în vestimentația noastră

În general, culorile, pentru că la acest aspect apar cele mai multe probleme, se recomandă să fie combinate astfel încât, din punct de vedere cromatic, ținuta respectivă să fie plăcută privirii.

Designerii au păreri diferite asupra culorilor

Pentru creatorii de modă, unele culori pot fi prea tari, prea pale sau nepotrivite în diferite combinații.

De exemplu, tourquoise cu lila este o combinație foarte frumoasă care însă nu se potrivește oricui sau pentru orice ținută. Atât în calitate de designer vestimentar, cât și de persoană care îmbracă astfel de asocieri de nuanțe, ai nevoie de curaj sau, mai bine zis, de îndrăzneală. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Bineînțeles, alegerea culorilor pe care le vei purta depinde și de natura evenimentului la care dorești să le îmbraci. Totul, încălțămintea, accesoriile și îmbrăcămintea trebuie să ofere un tablou armonios.

Încălțămintea ar fi bine să fie asortată cu ținuta și nu e greșit dacă una din nuanțele din pantofi se regăsește în îmbrăcăminte sau în accesorii. Trebuie doar ca pantofii, ca textură și cromatică, să fie din „același film” cu ținuta. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Verde crud cu roșu corai sau verde crud cu lila, chiar mov spre închis sunt alte combinații îndrăznețe care se pot asocia foarte interesant într-o ținută frumoasă.

O combinație care mie nu mi s-a părut niciodată potrivită este negru cu roșu sau acele suprapuneri de dantelă cu căptușeală satinată de diferite nuanțe (crem și roșu, cele mai des întâlnite). Acest tip de material este comercial și a fost mult folosit, cel puțin în România, în ultimii ani. La designerii renumiți nu ați văzut niciodată așa ceva. Multă lume crede că dacă combină negrul cu o nuanță nud, este potrivit. Din punctul meu de vedere este o asociere tristă și deloc frumoasă sau elegantă. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Pantalonii mai închiși sau mai deschiși decât bluza?

Se spune că dacă îmbrăcăm pantaloni cu bluză, pantalonii ar fi bine să fie mai închiși la culoare.

Dacă este un croi bun al pantalonului și pantalonul nu îmbracă un șold lat sau picioare groase și scurte, atunci culoarea pantalonului poate fi și deschisă. Evident că trebuie să fie într-o combinație cromatică bună cu bluza sau cu obiectul vestimentar care îmbracă partea de sus a corpului. Nu uitați, cu ajutorul unui pantof cu toc, putem crea efectul de alungire a piciorului și, astfel rezolvăm o posibilă problemă. Un pantalon alb poate fi binevenit în combinație cu o bluză roșie, verde sau oricare altă culoare o preferați să o purtați. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Nu trebuie să mergem neapărat la un specialist în modă pentru sfaturi referitoare la combinarea pieselor vestimentare, ci ajunge să ținem cont de ceea ce vedem în oglindă și să fim foarte realiști.

Când ești business, ai pantofi care ascund degetele

La birou, în mediile în care trebuie să ne îmbrăcăm business, întotdeauna se recomandă încălțămintea cu ciorapi și care să acopere degetele de la picioare.

Într-o delegație oficială, de exemplu, doamnele sau domnișoarele nu vor purta niciodată, din respect pentru ceilalți, sandale sau pantofi deschiși în față. Practic este vorba despre ținuta business. Totdată, nu vom purta sandale cu ciorapi, dacă dorim să fim elegante și să avem o ținută de bun simț! (Luciana Matei, designer vestimentar)

În ultima perioadă, referitor la încălțămintea de ocazie specială, nu se mai recomandă stiletto la party sau evenimentele tradiționale, ci tot mai mult sandalele elegante, cu bretele cât mai subțiri, cât mai delicate, chiar și în sezonul rece.

Cum asociem culorile anului și despre combinațiile ciudate ale lui 2019

Mulți designeri nu țin cont de culorile anului, chiar dacă se face destulă vâlvă în jurul lor, mai ales la început de an. Moda revine de fiecare dată, asta o știm cu toții, însă în ultimii doi ani parcă întâlnim tot mai des asocierile ciudate.

Purtăm ținute din anii ’20 sau din ’80 chiar și combinații de croiuri și reușim să facem să ne stea bine. Istoria a revenit în modă, dar într-o formă ciudată, foarte permisivă. Putem combina diferite ținute și nu putem spune că nu ar fi în tendințe. De exemplu, se poartă, tot mai des printre adolescenți și tineri, șosetele groase cu sandale, volumetriile la umeri, fustițele anilor ’60 sau colanții combinați cu fuste foarte strâmte. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Designerii momentului se joacă și cu mânecile asimetrice și cu crinolina, dar și cu croiurile asimetrice.

Culorile anului 2019, lila și rozul pudrat, la fel ca orice altă culoare au nevoie de atitudinea corectă pentru a fi purtate astfel încât să ne stea bine. Culorile anului nu se potrivesc totdeauna tuturor tipurilor de ten sau gen de persoane. De aceea, când apelezi la un specialist pentru un sfat vestimentar nu mergi cu ideile preconcepute sau setările gata făcute pe o anumită culoare sau model. Din păcate, nu toți designerii sau vânzătorii din magazinele de profil oferă sfaturile care să avantajeze în primul rând clientul, mai ales dacă intervine și factorul comercial, nevoia de a vinde un produs.

De asemenea, sunt persoane care nu au curajul să schimbe radical un stil de îmbrăcăminte, indiferent de sfaturile pe care le primesc sau nu pot purta o anumită culoare.

Stilul care ți se potrivește poate să îți schimbe total atitudinea și să te ajute să-ți dezvolți încrederea de sine. Și la copii este cam la fel. Să îi îmbrăcăm așa cum li se potrivește. De exemplu, nu îmbrăcați o fetiță plină de energie, la o petrecere la care se va juca mult, cu o rochiță elegantă în care să nu se simtă comod și, în același timp, oferiți unei fetițe liniștite, o rochiță diafană pentru că îi va plăcea să o poarte. (Luciana Matei, designer vestimentar)

În toamna lui 2019 se va purta mult albul murdar, burgundi, albastru și nunațe de verde. Abia aștept să găsesc și să văd combinațiile interesante de prin magazinele de modă.

Mai Multe

More article