Poveşti de binePoveşti cu mâncareFursecurile de la A la Z

Fursecurile de la A la Z

Devenite celebre într-un timp foarte scurt, fursecurile au fost din totdeauna gustările alese să acompanieze atât cafeaua de dimineață, cât și ceaiul de după-masă. În Suedia, de exemplu, fursecurile sunt consumate cu cafeaua de la ora 3, iar în Anglia e o tradiție ca acestea să fie servite la ora 5, alături de ceai. De obicei se degustă 7 tipuri de fursecuri, iar dacă nu este posibil, doar 5. Dar fursecurile nu sunt servite doar cu ocazia acestor obiceiuri…se pot consuma chiar și la cină.

În unele restaurante, alături de nota de plată, clienților li se oferă o selecție din cele mai apreciate fursecuri, poate pentru a „diminua” un pic șocul care va urma.

Iată cum puteți analiza ca un expert aceste mici deserturi:
1. Textura și gustul
Unele fursecuri sunt crocante, altele moi sau uneori cele două texturi sunt combinate. În cazul acesta, hidratarea aluatului este primul factor care trebuie controlat. O cantitate mai mare de ouă va crea un fursec mai umed. De asemenea, grosimea aluatului format înainte de coacere are un rol important în ceea ce privește textura. Dacă este întins subțire, apa se va evapora mult mai repede, rezultând un fursec mai crocant. Gustul este dat în principal de grăsimea folosită (în cele mai multe cazuri este untul),
făină și ouă. Sub nicio formă nu trebuie să simțim gustul rânced. Pe lângă ingredientele de bază se pot folosi în funcție de sortiment și alte componente aromatizante.
2. Aspectul exterior
Aceste mici deserturi trebuie să fie la fel de apetisante atât din punct de vedere al gustului, cât și din cel al aspectului. Fursecurile au dimensiuni relativ mici, cu formă asemănătoare, în funcție de sortiment. Astfel, coacerea va fi uniformă și vor avea nuanțe plăcute pe întreaga lor suprafață. La capitolul decorare, printre cele mai cunoscute metode se numără utilizarea ciocolatei, bucăți sau topită, a gemului sau de asemenea, fursecurile se pot lipi două câte două cu ajutorul unei creme. Formele lor sunt numeroase, pornind de la cele clasice, rotunde, până la cele realizate cu ajutorul șprițului.
3. Coacerea
Ultimul proces prin care aromele și culoarea fursecurilor sunt definite este coacerea. Reprezintă un pas la fel de important precum respectarea rețetei, iar dacă nu este corelată temperatura cu timpul de coacere, atât textura cât și aspectul fursecurilor vor avea de suferit.
Fursecurile vor fi mereu acele deserturi simple, ușor de realizat, care ne vor încânta cu gustul lor unic, în orice moment al zilei. Acestea se consumă la temperatura camerei, iar în privința termenului de valabilitate, ne putem bucura de ele 3-4 zile după ce le-am copt.

Rețetele simple de bază permit diversificarea lor fără greș. În felul acesta, vă puteți surprinde familia sau cunoștințele în fiecare sfârșit de săptămână cu un nou sortiment. Iar acum,pentru că știți care sunt principalele caracteristici care trebuie urmărite atunci când degustăm aceste deserturi, rămâne doar să analizați fiecare fursec din oraș.

Articolul precedentBerea și boabele de cacao
Articolul următorUn mic dejun internațional

Mai Multe

More article