Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Despre noi
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Fursecuri cu bucăți de ciocolată

Fursecuri cu bucăți de ciocolată

12 mart. 2018 Leave a Comment 3267

Prin definiție, fursecurile sunt acele produse de patiserie care au la bază făină și unt. Forma rotundă și turtită este specifică acestora. Deseori conțin bucăți de ciocolată, nucă măcinată sau migdale.  Rețeta se aseamănă foarte mult cu cea al unui blat cu unt. Legenda spune că primele fursecuri au fost făcute pentru a testa un blat de tort, folosindu-se o cantitate foarte mică din compoziția respectivă.

Nu se știe cu exactitate când au fost realizate pentru prima dată, însă persienii au fost printre primele popoare care au început să cultive trestia de zahăr. Istoria fursecurilor este strâns legată de acest lucru. Dacă la început erau considerate produse de lux, cu trecerea timpului au devenit gustarea ideală din timpul călătoriilor.

Chiar dacă acum putem găsi fursecurile într-o gamă foarte diversificată, ingredientele principale rămân aceleași: făină, unt, zahăr și ouă.

Dificultate: ușoară

Timp de preparare: 1 oră

INGREDIENTE

  • 150g unt cu minim 82% grăsime (temperatura camerei)
  • 80g zahăr brun
  • 80g zahăr tos
  • 1 ou
  • 225g făină
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200g ciocolată (cu lapte/neagră) tăiată bucățele

PREPARARE

  1. Mixați untul cu cele 2 tipuri de zahăr aproximativ 4 minute.
  2. Adăugați oul și zahărul vanilat. Continuați să mixați până devine o compoziție omogenă.
  3. Într-un bol, separat, cerneți făina. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu.
  4. Încorporați cu o spatulă sau cu o lingură de lemn făina în unt. Adăugați la sfârșit bucățile de ciocolată.
  5. Formați biluțe (puțin turtite) din aluat, fiecare de aproximativ 35g. Coaceți fursecurile pe hârtie de copt, cu spațiu între ele, pentru aproximativ 20 minute la 180°C.

Simplu, nu?

Alexandru Szabo

PS Dacă mai vreți să vedeți ce alte bunătăți experimentează Alex, îl găsiți și AICI

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo

Alexandru Szabo

Alexandru Szabo

Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)

  • Macarons – deserturi cu istorie - 4 feb. 2019
  • Oamenii, natura, istoria… și mierea - 21 ian. 2019
  • Patiseria… încă de la începuturi - 7 ian. 2019
Alexandru Szabo
2018-03-12
Tags:
fursecuri cu ciocolata retete dulci sweet Alex
12 mart. 2018 Leave a Comment 3268
More
← PreviousConcurs: Relaxare la Spa în Cluj
Next →Farmec prezintă Unirea la Feminin – manifestul Gerovital din anul Centenarului, care unește româncele în frumusețe 

Related Articles

  • Macarons – deserturi cu istorie

  • Oamenii, natura, istoria… și mierea

  • Patiseria… încă de la începuturi

  • Povestea scorțișoarei

  • O poveste dulce acrișoară sau pe scurt despre citrice

  • Știința și gemurile de fructe

  • Super ingredientele toamnei: GUTUILE

  • Super-ingredientul toamnei: DOVLEACUL

  • Deserturile… și vinurile

  • Iris Delice – o poveste dulce…din Cluj

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povesti recomandate

  • oua cu bomboane

    Altfel de ouă de Paşti

    9 apr. 2015 4341 Views
  • Sarea…chiar și în deserturi

    18 iun. 2018 2301 Views
  • Oare ţi-e poftă de niște paste delicioase?

    19 sept. 2016 4085 Views
  • Povestea primului pantof de ciocolată din Cluj

    4 apr. 2018 3955 Views
  • Macarons – deserturi cu istorie

  • Oamenii, natura, istoria… și mierea

  • Patiseria… încă de la începuturi

  • Povestea scorțișoarei

  • O poveste dulce acrișoară sau pe scurt despre citrice

  • Știința și gemurile de fructe

  • Super ingredientele toamnei: GUTUILE

  • Super-ingredientul toamnei: DOVLEACUL

  • Deserturile… și vinurile

  • Iris Delice – o poveste dulce…din Cluj

Povesti recente

  • Macarons – deserturi cu istorie

    4 feb. 2019
  • Oamenii, natura, istoria… și mierea

    21 ian. 2019
  • Patiseria… încă de la începuturi

    7 ian. 2019
  • Povestea scorțișoarei

    10 dec. 2018
  • O poveste dulce acrișoară sau pe scurt despre citrice

    26 nov. 2018

Arhive

  • februarie 2019
  • ianuarie 2019
  • decembrie 2018
  • noiembrie 2018
  • octombrie 2018
  • septembrie 2018
  • august 2018
  • iulie 2018
  • iunie 2018
  • mai 2018
  • aprilie 2018
  • martie 2018
  • februarie 2018
  • ianuarie 2018
  • decembrie 2017
  • noiembrie 2017
  • octombrie 2017
  • septembrie 2017
  • august 2017
  • iulie 2017
  • iunie 2017
  • mai 2017
  • aprilie 2017
  • martie 2017
  • februarie 2017
  • ianuarie 2017
  • decembrie 2016
  • noiembrie 2016
  • octombrie 2016
  • septembrie 2016
  • august 2016
  • iulie 2016
  • iunie 2016
  • mai 2016
  • aprilie 2016
  • martie 2016
  • februarie 2016
  • ianuarie 2016
  • decembrie 2015
  • noiembrie 2015
  • octombrie 2015
  • septembrie 2015
  • august 2015
  • iulie 2015
  • iunie 2015
  • mai 2015
  • aprilie 2015
  • martie 2015
  • februarie 2015
  • ianuarie 2015
  • decembrie 2014
  • noiembrie 2014
  • octombrie 2014
  • septembrie 2014
  • august 2014
  • iulie 2014
  • iunie 2014
  • mai 2014
  • aprilie 2014
  • martie 2014
  • februarie 2014
  • ianuarie 2014

Etichete

Adrenalin Park amazon Anca Chitoran Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec Farmec Cluj festival film fotografie Gerovital Jazz in the Park luminița cuna masaj anticelulitic cluj Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca osteopat cluj osteopatie cluj parc de aventura cluj povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din jungla povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului Universitatea Babes-Bolyai vacanță Web for Cluj
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO