Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Fursecuri cu bucăți de ciocolată

Fursecuri cu bucăți de ciocolată

12 mart. 2018 Leave a Comment 6024

Prin definiție, fursecurile sunt acele produse de patiserie care au la bază făină și unt. Forma rotundă și turtită este specifică acestora. Deseori conțin bucăți de ciocolată, nucă măcinată sau migdale.  Rețeta se aseamănă foarte mult cu cea al unui blat cu unt. Legenda spune că primele fursecuri au fost făcute pentru a testa un blat de tort, folosindu-se o cantitate foarte mică din compoziția respectivă.

Nu se știe cu exactitate când au fost realizate pentru prima dată, însă persienii au fost printre primele popoare care au început să cultive trestia de zahăr. Istoria fursecurilor este strâns legată de acest lucru. Dacă la început erau considerate produse de lux, cu trecerea timpului au devenit gustarea ideală din timpul călătoriilor.

Chiar dacă acum putem găsi fursecurile într-o gamă foarte diversificată, ingredientele principale rămân aceleași: făină, unt, zahăr și ouă.

Dificultate: ușoară

Timp de preparare: 1 oră

INGREDIENTE

  • 150g unt cu minim 82% grăsime (temperatura camerei)
  • 80g zahăr brun
  • 80g zahăr tos
  • 1 ou
  • 225g făină
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200g ciocolată (cu lapte/neagră) tăiată bucățele

PREPARARE

  1. Mixați untul cu cele 2 tipuri de zahăr aproximativ 4 minute.
  2. Adăugați oul și zahărul vanilat. Continuați să mixați până devine o compoziție omogenă.
  3. Într-un bol, separat, cerneți făina. Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu.
  4. Încorporați cu o spatulă sau cu o lingură de lemn făina în unt. Adăugați la sfârșit bucățile de ciocolată.
  5. Formați biluțe (puțin turtite) din aluat, fiecare de aproximativ 35g. Coaceți fursecurile pe hârtie de copt, cu spațiu între ele, pentru aproximativ 20 minute la 180°C.

Simplu, nu?

Alexandru Szabo

PS Dacă mai vreți să vedeți ce alte bunătăți experimentează Alex, îl găsiți și AICI

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație - 28 feb. 2021
  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete - 15 feb. 2021
  • Schimbările în bine din alimentația noastră - 31 ian. 2021
Alexandru Szabo
2018-03-12
Tags:
fursecuri cu ciocolata retete dulci sweet Alex
12 mart. 2018 Leave a Comment 6025
More
← PreviousConcurs: Relaxare la Spa în Cluj
Next →Farmec prezintă Unirea la Feminin – manifestul Gerovital din anul Centenarului, care unește româncele în frumusețe 

Related Articles

  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

Etichete

"Clujul de odinioară" Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO