Poveşti de binePoveşti cu mâncareFinanciers - o rețetă franțuzească delicioasă

Financiers – o rețetă franțuzească delicioasă

Financier este o prăjitură originară din Franța care conține făină de migdale, deseori alune de pădure și nu în ultimul rând, unt caramelizat. Textura lejeră, gustul dulce acompaniat de cel al migdalelor și exteriorul ușor crocant, conturează perfect un financier.

Numele se spune că derivă de la tradiționala formă dreptunghiulară, care seamănă cu un lingou de aur. O altă teorie spune că aceste prăjituri au devenit cunoscute în districtul financiar care înconjura Bursa din Paris. Devenite faimoase într-un timp foarte scurt, financiers pot fi găsite în aproape toate patiseriile din Franța.

Rețeta este una de bază în care se pot adăuga diferite arome sau glazuri, la final. Alunele de pădure pot fi înlocuite cu cireșe sau vișine din compot. Se pot coace în aproape orice formă de silicon potrivită pentru dimensiunile lor.

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: ușoară

INGREDIENTE

  • 80 g pudră migdale
  • 150 g albușuri
  • 60 g făină
  • 180 g zahăr pudră
  • 150 g unt minim 82% grăsime
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Alune de pădure

PREPARARE

  1. Topiți untul până la o culoare ușor maronie, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei.
  2. Amestecați pudra de migdale, albușurile, făina, zahărul pudră și zahărul vanilat.
  3. Turnați untul peste compoziția de mai sus și amestecați. Lăsați la frigider pentru o oră.
  4. Cu un poș, tunați aluatul în forme. Așezați în fiecare câte o alună.
  5. Coaceți la 190 °C pentru aproximativ 12 minute.

Bon apetit!

Alexandru Szabo

Mai Multe

More article