Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

31 aug. 2020 Leave a Comment 703

Una din probleme zilelor de astăzi este că nu se acordă suficientă atenție meselor principale. De cele mai multe ori, datorită programului încărcat din timpul săptămânii, multe persoane aleg să sară peste prânz (cel mai adesea) sau tind să îl consume foarte repede. În continuare, câteva motive solide pentru a nu vă grăbi în timpul mesei. Astfel, vă veți bucura de mâncare și o veți savura pe deplin.

Fie că este vorba despre micul dejun, prânz, cină sau chiar deserturi, toate trebuie mestecate suficient. Un lucru ușor de făcut care poate fi secretul unei stări de bine la final. Dacă timpul în care mâncăm este suficient de lung, ne concentrăm atenția asupra hranei (nu asupra televizorului, de exemplu) și mestecăm îndeajuns fiecare bucățică, cu siguranță ne va fi mai ușor să ne ridicăm de la masă.

  1. Pierderea în greutate.

Multe studii arată că prin simplul fapt de a mânca încet se poate reduce cantitatea de hrană ingerată, iar astfel se pot obține pierderi în greutate. Explicația constă în timpul de care creierul nostru are nevoie să transmită semnalele care ne fac să ne simțim sătui. Aproximativ 15 minute sunt necesare, timp în care se pot consuma diferite cantități din același preparat, cantități mai mari sau mai mici. Este simplu, dacă mâncăm repede există foarte mari șanse să mâncăm mult.

  1. Bucuria din fața ochilor

Hrana trebuie privită din două puncte de vedere, atât ca sursă de energie pentru a trăi, cât și din punct de vedere estetic. O mare parte din eforturile depuse pentru a pregăti o masă sunt direcționate asupra aspectului produselor din farfurie. Nu degeaba se spune că mai întâi mâncăm cu ochii. Așadar, dacă nu ne grăbim, avem timp să ne bucurăm de ceea ce vedem în farfurie.

  1. Digestie îmbunătățită

Întregul proces de digestie începe în cavitatea bucală, iar de aceea este importat să mestecăm cu calm. Dacă reducem dimensiunea hranei prin simplul fapt că mestecăm un timp mai îndelungat, stomacul va avea mai puțin de lucru. Astfel, senzația aceea de disconfort de după masă poate fi evitată.

  1. Pauza dedicată hranei

Cine reușește să își concentreze toată atenția asupra mâncării este un exemplu bun de urmat. Cele 20-30 minute petrecute la masă pot fi pauza de care tot mai multe persoane au nevoie, o pauză în care mintea și corpul sunt dedicate doar sursei de energie. Fiecare dintre noi decide cât timp merită mâncarea din farfurie.

 În concluzie, chiar dacă mă repet, nu vă grăbiți în timpul mesei! Probabil veți fi ultima persoană care termină de mâncat, însă nu este nicio problemă. Eu m-am obișnuit destul de repede.

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Povestea ciocolatei în anul 2020 - 3 ian. 2021
  • Alimentele care ne fac mai fericiți - 20 dec. 2020
  • Miturile din farfurie - 6 dec. 2020
Alexandru Szabo
2020-08-31
Tags:
alexandru szabo pierderea in greutate povesti dulci
31 aug. 2020 Leave a Comment 704
More
← PreviousUBB are 13 programe de masterat didactic acreditate
Next →UBB și tehnologia virtuală pentru reglare psihologică

Related Articles

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

  • Este pâinea bună sau rea?

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

  • Este pâinea bună sau rea?

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO