Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • De ce ar trebui să începem să consumăm mure?

De ce ar trebui să începem să consumăm mure?

28 iun. 2020 Leave a Comment 588

Dacă facem o clasificare a alimentelor sănătoase, cu potențial bioactiv, veți fi surprinși că murele se numără printre primele fructe din această listă. Acum este sezonul lor, iar de aceea ar trebui să le includem în dieta noastă și să ne bucurăm atât de gustul și aroma lor, cât și de proprietățile benefice pentru organismul nostru.

Tot mai multe studii demonstrează potențialul antioxidant al murelor. Acești compuși care se formează în mod natural pe parcursul dezvoltării plantei neutralizează radicalii liberi care pot fi cauza unor anumite boli. Polifenolii și antocianii din mure, în medie sunt prezenți în concentrație de 3 ori mai mare decât în celelalte fructe analizate. Chiar dacă pare greu de crezut, planta a fost folosită în medicină încă de pe vremea lui Hippocrate.

Murul face parte din familia Rosaceae și chiar dacă speciile (peste 100) și varietățile hibride pot uneori să creeze confuzii, această plantă este și ea, la rândul ei, un hibrid al zmeurului. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, trebuie menționat faptul că există și varietăți de mure de culoare roșie sau zmeură de culoare neagră.

Pentru deserturi sau alte preparate culinare, recomandată este folosirea lor în stare proaspătă, însă din mure se pot face și sosuri sau gemuri cu o aromă unică. Pentru a le păstra o perioadă cât mai lungă, întindeți murele pe o suprafață plană, într-un singur strat și așezați-le în frigider. Chiar dacă vor ocupa destul de mult spațiu, este cea mai bună variantă. Prin această metodă se pot chiar și congela, urmând apoi să fie depozitate în pungile speciale pentru congelator.

Clima noastră este favorabilă pentru cultura murelor, iar de aceea nu cred că este o problemă consumul lor. Pot fi savurate ca atare sau pe tartele cu fructe proaspete, iar dacă cumva se întâmplă să aveți o cantitate mai mare pe care nu o puteți consuma în stare proaspătă, le puteți congela. Prepararea unui gem este de asemenea o variantă, însă trebuie ținut cont că prin fierbere se distrug unii compuși din fruct. Un mic secret: în gemul de mure se poate adăuga puțină lavandă pentru un profil aromatic mai complex.

Acum este momentul să începem să consumăm mure proaspete. De asemenea, asocierea lor cu alte fructe din această familie sau cu fructele de pădure este întotdeauna o opțiune grozavă. Multe beneficii, multe variante să ne bucurăm de ele!

P.S. Din mure se poate face chiar și o băutură alcoolică, prin fermentația acestora. Procesul este asemănător cu cel de obținere al vinului.

@Alexandru Szabo

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Povestea ciocolatei în anul 2020 - 3 ian. 2021
  • Alimentele care ne fac mai fericiți - 20 dec. 2020
  • Miturile din farfurie - 6 dec. 2020
Alexandru Szabo
2020-06-28
Tags:
alexandru szabo alimente sanatoase povesti despre mancare retete dulci sa consumam mure
28 iun. 2020 Leave a Comment 589
More
← PreviousEdi Nistru bătătoreşte calea către primul sanctuar de animale din România
Next →Povestea cu aromă de lavandă de care ne-am bucurat în echipă

Related Articles

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

  • Regula de trei secunde: mit sau adevăr?

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO