Mâncăm uneori peste nevoile noastre nutritive, mâncăm alimente mai greu digerabile, cu efecte neplăcute… precum constipaţia, diarea. Acestea, spun specialiştii pot fi combătute cu infuzii sau ceaiuri, iar în cazul în care starea nu se ameliorează, trebuie sa apelăm la medic.
Pentru a uşura digestia meselor copioase din zilele de sărbătoare şi nu numai, nutriţioniştii recomandă ceaiuri care stimulează secreţiile digestive şi au efect calmant şi antiseptic intestinal. Ce ziceţi de ceaiul de cicoare? Acesta stimulează funcţiile hepatice.
Dar de ceaiul de busuioc? El calmează durerile abdominale şi colicile intestinale.
Un ceai de frunze de anghinare, poate? Este recomandat de către specialişti împotriva constipaţiei cauzate, în special, de disfuncţiile hepatice si biliare ce apar ca urmare a meselor copioase.
Să nu uităm nici de ceaiul de gălbenele cu efect antiinflamator.
Efecte similare au şi ceaiurile de flori de frasin si de papadie.
Pe lângă mâncărurile gătite în această perioadă putem să ne bucurăm şi de legumele proaspete, salată verde, ridichi, ceapă, usturoi verde, spanac şi rosii.
Dacă din toate acestea facem o salată mare şi o mâncăm cu puţină carne, sigur nu vom avea de suferit. Legumele sunt săţioase, conţin vitamine si minerale şi nu ne vor crea probleme digestive.
Ramona Mihu
- De ce e greu, uneori, să revii acasă? Amintiri neplăcute din copilărie - 31 dec. 2020
- Băcănia Bunătăţile lu’ Nina, o îndrăzneală foarte reuşită - 14 dec. 2020
- Poveste cu ski altfel, la Cavnic - 2 dec. 2020