Poveşti de bineCum să combați efectele negative ale sportului

Cum să combați efectele negative ale sportului

În sfârșit ți-ai inclus în rutina zilnică sportul. Acum, ca o profesionistă, îți planifici antrenamentele, îți faci seriile de exerciții și nu pierzi nicio sesiune de pregătire fizică. Nu putem decât să te felicităm și să te sfătuim să îți iei anumite măsuri de siguranță, deoarece sportul te face „fit”, dar nu întotdeauna te face mai frumoasă. E bine să cunoști efectele secundare și să le combați pentru ca acestea să nu îți afecteze frumusețea.

Slăbirea. Eforturile în sala de sport te vor ajuta să pierzi grăsime…din toate părțile. Cu siguranță nu vei suferi dacă pierzi câțiva centimetri din talie, posterior sau picioare, însă pierderea poate apărea și la nivelul feței. Din păcate aceste pierderi sunt legate. Soluția? Ei bine, aceasta nu stă în operații estetice costisitoare, ci doar în reducerea intensității antrenamentelor sau schimbarea acestora cu alte tipuri de excerciții care ne solicită mai puțin, cum este yoga sau pilates.

Lipsa elasticității. În timpul excercițiilor fizice intensive pierdem din greutate, mai exact din țesuturile adipoase care ne țin pielea într-o anumită postură. De aici avem ca rezultat reducerea de centimetri, însă și a elaticității. Rezolvarea problemei stă  în stimularea mușchilor faciali cu masaje și produse cosmetice care activează producerea de colagen și elastină.

Pigmentarea. În cazul sporturilor realizate în aer liber, expunerea constantă la soare poate cauza apariția unor pete sau a unor mici venișoare. Evită acest lucru aplicând o protecție solară cu SPF 50 și rezistenta la apă.

Ridurile. Practicarea exercițiilor duce, fără doar și poate, la creșterea radicalilor liberi, care sunt cauza degradării celulelor și a îmbătrânirii pielii. Înainte de a dormi, aplică o cremă bogată în antioxidanți pentru a repara pagubele pielii tale create de antrenamente.

Dermatită. Dacă nici măcar temperaturile cu minus nu sunt un impediment în obiceiul tău de a face sport, măcar protejează-te corespunzător.  Când termometrul coboară sub zero grade, pielea se usucă și este mult mai predispusă să facă eczeme sau iritații. Acoperă-te cu o cremă hidratantă, cu o textură emolientă daca ai un ten uscat sau una potrivită tenului tău, dacă acesta este normal sau gras. Și nu uita să aplici balsam de buze din belșug.

Sânii.  Deși ne încântă atunci când cântarul ne arată mai puține kilograme, trebuie să fim conștiente că unul dintre locurile unde acest lucru se vede cel mai tare, sunt sânii. Pentru a-ți păstra bustul tânăr, poartă mereu, în timpul antrenamentului, o bustieră special creată pentru orele de sport, iar pentru a evita urmele lăsate de pierderea în greutate, aplică dimineața și seara o cremă specială pentru a recupera elasticitatea pielii în zona respectivă.

Părul. Transpirația încarcă și murdărește podoaba noastră capilară. De aceea este foarte important să folosim produse care să curețe în profunzime, însă să nu fie dure cu părul nostru. De asemenea, este recomandat să folosim uleiuri și măști de calitate, pentru a-i menține părului elasticitatea și strălucirea.

 

 

 

Mai Multe

More article