Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

9 nov. 2020 Leave a Comment 624

În special în această perioadă a anului este foarte important să avem inclusă în alimentația noastă o porție de alimente care conțin probiotice. Dar care sunt acestea și la ce ajută?

Printre cele mai comune produse fermentate care conțin bacterii benefice pentru sănătatea noastă (probioticele) se numără murăturile, însă doar cele în saramură. Pornind de la varză, cea mai folosită materie primă pentru prepararea murăturilor și până la castraveți sau gogonele, toate ne vor ajuta să rămânem sănătoși, în special în anotimpul rece. Pe lângă acestea, trebuie menționat și laptele bătut sau iaurtul preparat în casă. Amândouă sunt surse importante de probiotice care ar trebui consumate pentru a îmbunătăți microflora intestinală.

În primul rând, prepararea murăturilor are ca scop conservarea materiei prime pentru o perioadă mai lungă de timp. Pe lângă acest beneficiu mai intervine și procesul de fermentare a bacteriilor lactice, prezente în mod natural în materia primă. Ele se multiplică în saramura care acoperă produsele, produc acid lactic și inhibă dezvoltarea bacteriilor sau a mucegaiurilor care alterează produsul. Bacteriile lactice sunt bune pentru organismul nostru, deci prin prepararea murăturilor obținem două beneficii: prelungirea termenului de valabilitate a materiei prime și o cantitate semnificativă de probiotice.

Există foarte multe tipuri de produse alimentare care se obțin prin procese de fermentare, însă nu sunt multe cele în care bacteriile încă mai sunt vii, în momentul consumului. De regulă, în magazine găsim produse cărora li s-a aplicat un tratament termic pentru inactivarea microorganismelor, după ce s-au obținut prin fermentare caracteristicile dorite. De asemenea, nici produsele acidifiate artificial (adică murăturile conservate cu ajutorul oțetului) nu conțin probiotice. Acidul acetic din oțet împreună cu pasteurizarea produsului inactivează majoritatea bacteriilor, inclusiv cele lactice, care sunt bune pentru organismul nostru.

Cea mai simplă metodă pentru a include probioticele în alimentație este de a prepara acasă aceste produse fermentate. Fie că este vorba de murături în saramură sau produse lactate acide, cum ar fi iaurtul, procesul de obținere nu este dificil, însă este nevoie de timp pentru procesul de fermentare.

Probioticele atunci când sunt ingerate împreună cu produsele descrise anterior, călătoresc prin tubul digestiv până în intestin. Acolo vor susține și vor ajuta microflora intestinală, iar cu cât sunt mai diversificate bacteriile, cu atât este mai bine. Foarte multe studii  arată corelația între consumul alimentelor care conțin probiotice și un sistem imunitar puternic.

În concluzie, nu trebuie să evităm produsele din această categorie, din contră, trebuie consumate cât mai des, mai ales acum când organismul nostru este mai expus răcelilor. Probioticele sunt de partea noastră și ne vor ajuta!

 

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Secrete pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare - 12 apr. 2021
  • Cum decid papilele gustative ceea ce ne place - 28 mart. 2021
  • Cât de importantă este prima masă din zi? - 14 mart. 2021
Alexandru Szabo
2020-11-09
Tags:
alexandru szabo beneficiile alimentelor muraturi probiotice
9 nov. 2020 Leave a Comment 625
More
← PreviousConcurs cu premii aromate
Next →Africa, un continent într-un album de fotografii

Related Articles

  • Secrete pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare

  • Cum decid papilele gustative ceea ce ne place

  • Cât de importantă este prima masă din zi?

  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Secrete pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare

  • Cum decid papilele gustative ceea ce ne place

  • Cât de importantă este prima masă din zi?

  • Cum influențează emoțiile negative alegerile din alimentație

  • Sfaturi pentru a păstra fructele și legumele proaspete

  • Schimbările în bine din alimentația noastră

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

Etichete

"Clujul de odinioară" Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO