Bagel cu poveste

Cunoscut în Europa de Est ca produs al brutarilor evrei, bagel-ul era un element de lux în secolul al XVII-lea. Pe măsură ce grâul devenea tot mai ieftin, chifla începea să fie foarte apreciată, reprezentând astfel o parte din cultura poporului. În secolul al XX-lea, când evreii au emigrat în Statele Unite și în Canada, bagel-ul și-a urmat comunitatea. Însă expansiunea acestora a avut loc doar în a doua jumătate a secolului. Industrializarea a dus la producția în masă, iar bagel-ul a fost asimilat în cultura americană. În mod tradițional se consumă cu cremă de brânză, dar puteți lăsa oricând imaginația să aleagă. Dulci sau sărate, presărate cu susan, mac sau semințe de floarea soarelui, vor fi mereu delicioase.

Timp de preparare: 30 minute

Timp de dospire: 1 oră

Timp de coacere: 20 minute

Dificultate: medie

INGREDIENTE

500 g făină (albă sau neagră)

1 linguriță rasă de sare

4 linguri zahăr

7 g drojdie deshidratată

210 ml apă călduță

1 ou

Mac, susan sau semințe (opțional)

PREPARARE

  1. Cerneți făina într-un vas.
  2. Adăugați sarea, zahărul si drojdia, apoi amestecați.
  3. Turnați pentru început 200 ml apă și frământați aluatul aproximativ 10 minute. Dacă este prea tare, completați cu restul de apă.

*Aluatul poate fi frământat și într-un robot de bucătărie, folosind atașamentul pentru malaxat.

  1. Lăsați aluatul să dospească o oră la 22°
  2. Formați biluțe cu diametrul de aproximativ 7 cm, apoi îngăuriți cu degetul mijlocul și modelați inele cu diametrul exterior de 9 cm.
  3. Lăsați-le din nou la dospit 10 minute.
  4. În apă clocotită opăriți chiflele 1 minut pe fiecare parte, apoi așezați-le pe tavă.
  5. Ungeți deasupra cu ou, presărați semințele dorite, apoi coaceți-le 20 de minute la 200°

Alexandru Szabo

 

Articolul precedentCiocolata de casă, un deliciu
Articolul următorMălai cu lapte

Mai Multe

More article