Cluj Web Story

  • Cluj Web Story
    • Poveşti pentru cei mari
    • Tinerii frumoși ai Clujului
    • Vintage web stories
    • Other web stories
    • Povestile Giovannei
  • Travel Web Story
    • Poveşti în imagini
    • Jungle stories
    • Prin New York
  • Wellnes Web Story
    • Beauty Web Story
    • Mind&Soul Web Story
    • Poveşti cu mâncare
  • Events Web Story
  • Home/
  • Poveşti cu mâncare /
  • Anul 1945 și alimentele care au marcat istoria

Anul 1945 și alimentele care au marcat istoria

18 mai 2020 Leave a Comment 676

Au trecut 75 de ani de când a luat sfârșit al Doilea Război Mondial. 75 de ani de când în rețetele de prăjituri, torturi sau produse de patiserie au început să fie utilizate extra-porții de zahăr și… alcool. De ce? Pentru că după încheierea războiului, aceste ingrediente au devenit tot mai accesibile. Mai mult decât atât, nu doar modul de preparare al deserturilor s-a schimbat; au fost create noi produse din categoria alimentelor de bază care, vă vine să credeți sau nu, sunt și astăzi printre cele mai consumate (și nu mă refer la margarină).

Dulcețurile și murăturile

Chiar dacă această tehnică a conservării fructelor și legumelor exista și înainte, în timpul războiului a luat amploare în rândul tuturor familiilor. Oamenilor li se arăta cum se prepară un gem și cum se sterilizează corect recipientele. Mai mult decât atât, aceștia erau încurajați să își împartă borcanele cu dulcețuri dacă aveau mai multe decât le-ar fi trebuit. De asemenea, castraveții murați au început să fie și ei preparați tot mai des în această perioadă, devenind astfel un produs de nelipsit din alimentația populației.

Cafeaua instant

Trebuie să recunoaștem, astăzi nu prea mai este atât de consumată cafeaua instant, însă a fost una din invențiile majore din industria alimentară care s-a remarcat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Deși compania Nestlé și-a lansat produsul într-un moment nu tocmai bun, cafeaua Nescafé (care observ că este destul de utilizată în prăjiturile cu cafea) a început să fie distribuită soldaților americani. Astfel, cafeaua instant a devenit celebră deoarece majoritatea oamenilor asociau produsele care le erau date soldaților cu sănătatea și buna condiție fizică.

Produsele gata-preparate

Deși în timpul războiului aceste mâncăruri gata-preparate nu existau, invenția lor s-a datorat unor necesități din acea perioadă. Tot mai multe produse au început să fie deshidratate, preparatele din cartofi fiind printre primele supuse procesului. Mai mult, tehnica conservării prin congelare a început să fie și ea tot mai utilizată după al Doilea Război Mondial, fiind soluția ideală pentru prelungirea termenelor de valabilitate ale unor produse gata-preparate. Să nu uităm nici de conservele cu mâncăruri, produse sterilizate care și ele au un termen de valabilitate foarte lung și pot fi păstrate cu ușurință, fără condiții speciale.

Deși lista poate continua, chiar dacă nu remarcăm acest lucru, multe schimbări au avut loc după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Pe parcurs, oamenii au trebuit să se adapteze și să găsească soluții la problemele legate de alimentație, într-un timp foarte scurt. Aceste schimbări au marcat istoria și, într-o oarecare măsură, stilul nostru alimentar de astăzi.

Ți-a plăcut povestea?
Înscrie-te pentru a primi săptămânal pe email poveștile de Top.



  • Despre
  • Ultimele Postari
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Alexandru Szabo
Ultimele postari ale lui Alexandru Szabo (vezi toate)
  • Vinul și dieta - 18 ian. 2021
  • Povestea ciocolatei în anul 2020 - 3 ian. 2021
  • Alimentele care ne fac mai fericiți - 20 dec. 2020
Alexandru Szabo
2020-05-18
Tags:
al Doilea Război Mondial alexandru szabo alimente care au marcat istoria anul 1945 cafeaua instant dulceturi muraturi povesti dulci produse gata preparate
18 mai 2020 Leave a Comment 677
More
← PreviousAmintiri din Cluj, anii ’50, magazinul de pîine
Next →Francesca’s story, a dream come true

Related Articles

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

Leave a Comment Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cluj Web Story

  • Vinul și dieta

  • Povestea ciocolatei în anul 2020

  • Alimentele care ne fac mai fericiți

  • Miturile din farfurie

  • Secretele portocalelor din fiecare casă

  • Beneficiile alimentelor bogate în probiotice

  • Toamna se numără dovlecii

  • Sfaturi pentru o toamnă savuroasă

  • Când un smoothie poate fi inamicul nostru?

  • De ce nu trebuie să ne grăbim când mâncăm

Etichete

Adrenalin Park alexandru szabo Anca Chitoran Ancuţa Lăcrămioara Chiş Asociatia Clujul de altadata aventuri in jungla burn fitness carte Cluj Cluj-Napoca clujul de altadata clujul vechi clujul vechi si nou concurs Concurs Farmec călătorie electric castle Farmec festival film fotografie Gerovital Gyorgydeak Patricia luminița cuna Mind and Soul Web Story muzică Opera Nationala Romana Cluj-Napoca Opera Naţională Română din Cluj-Napoca povesti clujul vechi povesti de calatorie povesti din Cluj povesti din clujul vechi povesti din jungla povesti dulci povestile Clujului prin lume Prin lume cu Luminiţa Cuna retete dulci Salty Spa Someseni spa la cluj spa someseni sweet Alex Tinerii frumoși ai Clujului UBB Universitatea Babes-Bolyai
  • Acasă
  • Despre noi
  • Shopping
  • Events Web Story
  • Politică de confidențialitate
  • Contact

Copyright © 2017 ClujWebStory.ro, All Rights Reserved. SEO made with Squirrly SEO