Poveşti din Cluj2019 este anul cărții în România. Subtilă invitație la....citit

2019 este anul cărții în România. Subtilă invitație la….citit

Anul 2019 este anul cărții în România. Vă propunem să citim împreună cel puțin câte o carte în fiecare lună a acestui an. Nu doar că vom celebra astfel și noi, împreună, dar la sfârșit vom fi mai bogați cu cel puțin 12 povești de viață și astfel, fiecare lună va deveni una memorabilă.

Începem acest nou proiect cu o provocare pentru voi, cititorii noștri. Luna ianuarie este dedicată cărții „Desculță în Amazon” a Luminiței Cuna, publicată spre finalul anului trecut de Editura Paralela 45.

 

Pentru început, câte ceva despre autoare.

„…De mai bine de zece ani, Luminița Cuna cutreieră colțuri misterioase ale junglei din Ecuador, Peru, Bolivia, Columbia și Brazilia. A început să publice povești despre pădure și comunitățile indigene mai întâi sub formă de articole și intrări de blog, în publicații românești și americane…”

Cititorii noștri o cunosc din serialul Jungle Stories al secțiunii Travel Web Story de aici, de pe site-ul nostru, serial în cadrul căruia, pe parcursul a mai bine de doi ani Luminița a publicat aventuri, experiențe, amintiri, povești, povestiri și curiozități din fascinanta lume a Amazonului sălbatic.

Luminița Cuna a participat activ și la realizarea documentarului OME al lui Raul Paz Pastrana, film premiat internațional. În martie, anul trecut (2018), documentarul a debutat la New York în cadrul Queens World Film Festival unde a câștigat premiul pentru cea mai bună cinematografie.

 

Povestea documentarului și a realizării acestuia o puteți citi sau reciti aici.

Acum, că v-ați familiarizat cu temerara autoare, nu mai rămâne decât să-i citiți cartea, să savurați experiența palpitantă de viață din inima junglei Amazoniene și să ne trimiteți la final impresiile voastre pe adresa clujwebstory@gmail.com. Nu vă spun mai multe acum despre „Desculță în Amazon”– cartea lunii ianuarie, ca să vă las nealterată surpriza de a o descoperi singuri, filă de filă…Merită!

Cartea o găsiți în librării sau AICI

Lectură plăcută!

Mai Multe

More article